Dünyaca ünlü Kleopatra Plajın’da helikopter alarmı!

Dünyaca ünlü Kleopatra Plajın’da helikopter alarmı!
15 Mayıs 2017 11:54

Turizm cenneti Alanya’daki dünyaca ünlü Kleopatra plajının üzerinden tonlarca ağırlığında inşaat malzemesi ile geçen helikopter turistlere korku dolu anlar yaşattı. Helikopterin günlerdir plajın üzerinde dolaştığını belirten bir vatandaş ise bu iddiası çektiği video ile destekledi.

 

 

 

 

İşte ‘bu kadar da olmaz’ dedirter görüntüler:

 

 

Videoda tonlarca ağırlığında demir ve inşaat malzemesi taşıyan helikopter tam da plajın üzerinden alçak uçuş yaparken görülüyor. Bazı turistler bu görüntü karşısında korkup plaj havlularını aldığı gibi oradan uzaklaşıyor.
“NEDEN DENİZİN ÜZERDİNDEN UÇMUYOR?”

 

 

Videoyu kaydeden vatandaş “neden denizin üzerinden uçmuyor?” diye soruyor. Vatandaşlar helikopterin günde 5-6 sefer yaptığını ve her seferinde pilotun deniz üzerinden uçmak yerine yerine turistleri kaçırırcasına plajın üzerinden alçak uçuş yaptığını belirtiyor.
TARİHİ KLEOPATRA PLAJI

 

 

Kleopatra plajı Alanya’nın tarihi Yarım adasının Batısında yer alan 2 kilometrelik bir uzunluğuna sahip. Kleopatra plajı adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra’dan almıştır. Efsaneye göre Roma generali Antony , Alanya ve çevresini Mısır kraliçesi Kleopatra’ya hediye ettiğinde , Kleopatra her gün kale yamacında banyo yapmak için Kleopatra plajına inermiş. Aslında Kleopatra’nın yüzmek istediğinde kullandığı ve kaleden direk olarak plaja giden bir tüneli varmış. Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdenizde çıktığı her sefer sırasında Alanya’ya uğramış ve bu plajda denize girermiş.

 

 

Sözcü