Dünya, Yereli İyi Bilen ve Dünyayı Takip Eden Yöneticiler İstiyor!

Dünya, Yereli İyi Bilen ve Dünyayı Takip Eden Yöneticiler İstiyor!
31 Ağustos 2020 16:39

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar, Şehirlerin Önemi ve Sistem Sorunu ile ilgili tüm dünyanın yereli iyi bilen ve dünyayı takip eden yöneticiler istediğini vurguladı. Gerçek sorunlara gerçek çözümler üretilmesi gerektiğini savunan genç ve başarılı meclis üyesi Sarıyar, yerelin öneminin artırılması hususunda görüşlerini dile getirdi.

 

Hükümeti sert sözlerle eleştirdiği konuşmasında AKP hükümetinin yerelleri güçlendirme vaatleriyle seçildiğini fakat 23 Haziran’dan sonra bu vaatlerini unuttuklarını belirten Sarıyar, 23 Haziran’da İstanbul Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun yalnızca rakibi Binali Yıldırım’ı değil, 25 yıllık bir düzeni yıktığından söz etti.

 

Dünyada şehirlerin ve il başkanlarının öneminin arttığı vurgulandı. Selçuk Sarıyar sözlerine “Amerika dahil tüm dünya bu sisteme geçiyor, bunun önünde duramayacaklar” diyerek devam etti.

 

Selçuk Sarıyar Kimdir?

1984 Üsküdar doğumlu olan genç siyasetçi Selçuk Sarıyar, Kadir Has Anadolu Lisesinde okumuştur. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Lisans eğitimi sonrası bir dönem İngiltere’de eğitim gören Selçuk SARIYAR, sonrasında Maltepe Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı’nda ve Okan Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı’nda eğitimini devam ettirmiştir.

Sabancı ve Okan Üniversitesi gibi güçlü kurumlarda yöneticilik deneyimi olan Selçuk Sarıyar aynı zamanda birçok ulusal ve uluslararası şirkette koordinatör olarak görev yapmıştır.

Kamu yönetiminde uzmanlaşan Selçuk Sarıyar, dünyanın ve Türkiye’nin birçok şehrinde ve ilçesinde yerel yönetimler ile ortak projelere imza atmıştır.

Eğitim ve danışmanlık alanında kendi firması bulunan Sarıyar, CHP Tuzla Gençlik Kolu Başkanlığı, İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanlığı, CHP Genel Merkez’de Dış İlişkiler Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Yaptığı çalışmalarla özellikle gençler tarafından sevilen Selçuk Sarıyar CHP Beşiktaş İlçesi ve İstanbul Belediyesi meclis üyeliği yapmaktadır.