Dünya tersine döndü

Dünya tersine döndü
17 Şubat 2014 09:50

Beklenmedik, umulmadık, alışılmadık bir olay ya da durum ortaya çıktığında rahmetli anam “Eyyydi oğlum, dünya tersine döndü!!!” derdi. Ülkemizde öyle şeyler oluyor ki rahmetli anamı anmamak elde değil… Çünkü dünya tersine döndü!

 

Hilmi SARAL H&H YORUM

 

AKP kurulurken can ciğer kuzu sarması olanlar şimdi düşman kardeşlere dönüştüler. Bunun böyle olacağı kimin aklına gelirdi. Dün “Muhterem Hoca Efendi Hazretleri” diye andıkları Fetullah Gülen’e bugün “Sahte Peygamber” diyeceklerini aklınızdan geçirebilir miydiniz?

 

2002 de Hükümet güvenoyu alır almaz ilk iş olarak bankacılık faaliyetlerine izin verdiği bankayı bu gün batırabilmek için özel operasyonlar düzenleyeceğini nereden bilebilirdiniz?

 

Türkçe Olimpiyatlarında “Sıla hasreti çeken Muhterem Zat’ın” hasretinin bir an önce bitmesi dileğinde bulunup göz yaşı akıtanların, bu gün “Siyaset buradan yapılır” diyerek aynı zata meydan okuyacakları ve onu dolaylı tehdit edecekleri şeytanın bile aklına gelir miydi?

 

Ergenekon, Balyoz gibi davalarda TSK’ye kumpas kurarken biri polis(F. Gülen), biri savcı(Recep Tayyıp Erdoğan) olarak görev bölümü yapanların bir gün birbirlerini suçlayacak duruma gelecekleri hayallerden geçer miydi?

 

Deniz Feneri Davasını yürüten savcıların görevden alınıp yargılanacakları kimin aklına gelirdi? Onlar yargılanıp beraat ettiler ama Deniz Feneri Davasının sonucu hakkında bilgisi olan var mı?

 

En son 17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonunda evlerinde milyon dolarlar bulunan bakan çocuklarının onları yakalatan savcıları şikayet edeceklerini açıkladı başbakan. Artık şikayet edilenler suçlular değil, onların suç işlediğini ortaya çıkaranlardır. Böyle bir şey olabileceğini kim kestirebilirdi?

 

Geçen gün meyhanede araba kullanacağı için içki içmeyen arkadaşlarını içmeye zorlayanlar, “Polis çevirirse ben hırsızım dersin” diyerek ikna etmeye çalışıyorlardı onu. “Polis hırsız olduğunu öğrenirse nasılsa bir sahip çıkanı vardır diye düşünüp seni bırakır” açıklamasını yapıyor hep beraber gülüyorlardı. “He ya” diyordu biri, “Eskiden hırsızlar polisten korkardı. Şimdi polisler hırsızdan korkuyor!”

 

Adliyede namuslu savcı ve hakimler önlerine hükümetle ilgili dosya gelmesin diye gece gündüz dua etmeye başladılar!

 

Her ihtimale karşın bir yanlışlık olmasın diye Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıracağını söyleyen hükümet, kendileri ile ilgili davalara “özel” savcı ve hakimler ayarladılar!

 

Altında kendi imzaları bulunduğu halde birçok yasa, kararname ve uygulamanın suçunu “paralel yapı, paralel devlet” diyerek başkalarının üstüne atıyorlar. Arkadaşını çimdikledikten sonra arkadaşının tepkisini öğretmene şikayet eden yaramaz öğrenci gibiler.

 

Bütün bunları gördükten sonra rahmetli anamın dediğini nasıl anımsamayayım? “Oralarda durum nasıl bilmem ama buralar dediğin gibi… Dünya tersine döndü, ana!”