Dünya Muharrem İnce’yi böyle gördü!

Dünya Muharrem İnce’yi böyle gördü!
4 Mayıs 2018 11:58

24 Haziran erken seçimlerinde CHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak resmen Muharrem İnce’yi seçti. Uluslararası basın ve ajanslar gelişmeye büyük ilgi gösterirken AP ve Reuters gibi ajanslar İnce’nin detaylarını verdi.

 

 

24 Haziran 2018’de erken seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce’yi göstermesi uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Uluslararası ajanslar ve gazeteler, “Türkiye’nin ana muhalefet partisi Muharrem İnce’yi aday gösterdi” başlığıyla paylaştı.

 

 

Bazı uluslararası kuruluşlar, gelecek dönemde Türk siyasetinde adının sıklıkla duyulacağını düşünerek İnce’nin isminin telafuzunu bile okuyucularına aktardı. Associated Press’in haberinde İnce’nin telaffuzu olarak “EEN-jeh” diye okurlarını uyardığı haberde, “İnce, Erdoğan’ın karşısında cumhurbaşkanlığı için yarışacak” derken, İnce’nin sözlerine yer verildi. Uluslararası basında yer alan haberlerde İnce’nin 2002’den beri mecliste olduğuna dikkat çekildi.

 

 

Almanya’nın çok satan gazetelerinden Die Welt, “Muhalefet partisi CHP, Erdoğan’ın karşısına Muharrem İnce’yi çıkarıyor” başlığıyla gelişmeyi duyururken Fransa’nın çok okunan gazetelerinden Le Figaro, “Türkiye’de muhalefet Erdoğan’ın karşısına çıkacak ismi belirledi” başlığıyla haber yaptı.