Dünya kulüplerini ayaklandıran görüntü!

Dünya kulüplerini ayaklandıran görüntü!
3 Eylül 2015 19:36

Alman devi Bayern Münih, mülteciler için yapılacak projelere 1 milyon Euro aktaracağını açıkladı. Portekiz milli takımı Fransa maçında saygı duruşunda bulunacak.

 

Alman devinden mültecilere 1 Milyon Euro

 

Önümüzdeki haftalarda, mülteciler için bir “eğitim kampı” kurmayı planlayan bayern münih, çocuklar ve gençler için bedava yemek, kalacak yer, Almanca eğitimi ve futbol ekipmanları sağlayacak.

 

Mülteciler için hazırlanan projeye de 1 milyon Euro destek verecek olan Panzerler, FC Augsburg ile iç sahada oynayacakları maç için özel bir organizasyon yapacak. Sahaya 1 Alman çocuk ve 1 mülteci çocuğun el ele gireceğini açıklayan Bayern Kulübü, bu sayede iki toplum arasındaki entegrasyonun hızlanmasını sağlamayı hedefliyor.

 

Bayern Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge, “Kulübümüz mültecilere ve muhtaç çocuklara yardım etmeyi, Almanya’da onlara destek vermeyi sosyal sorumluluk olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

 

DORTMUND DA KAYITSIZ KALMADI

 

Geçtiğimiz hafta UEFA avrupa ligi’nde Odds Ballklubb’u konuk eden bir diğer Alman ekibi Borussia Dortmund maça 220 mülteciyi davet etti. Bu sayede Almanya’ya gelen mültecilerin şehre yerleşmesine yardımcı olmayı planlayan Dortmund Kulübü, bu anlamlı girişimi lig boyunca sürdürmeyi hedefliyor. Bundesliga’da pek çok takım geçen hafta sonu oynanan maçlarda mülteciler için “hoşgeldiniz” pankartları açtı.

 

ÖNCE QUARESMA SONRA PORTEKİZ

 

Yarın oynanacak Portekiz-Fransa maçı öncesinde Portekiz takımının maç öncesi hayatını kaybeden mülteciler için saygı duruşunda bulunacakları belirtildi.

 

Beşiktaş’ıım yıdız oyuncusu Quares’ma, Bodrum’da cesedi kıyıya vuran 3 yaşındaki Suriyeli mülteci Aylan’ın yürek yakan görüntüsüne kayıtsız kalmadı. Portekizli futbolcu, ‘Dostum’ başlıklı bir mektup yazarak, tüm dünyaya sesledi.

 

Kaynak: Koray DURKAL /Hürriyet