Dünya 17 yıldır onu arıyordu, İstanbul’da yakalandı

Dünya 17 yıldır onu arıyordu, İstanbul’da yakalandı
10 Kasım 2017 09:27

İSTANBUL Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 yıldır aranan, “Hayalet” lakaplı ‘pasaport baronu’ İranlı Reza Hamit L.’yi gözaltına aldı. Reza Hamit L.’nin Almanya’da göçmenlerin öldüğü bir olaya adının karıştığı İnterpol’de de göçmen kaçakçılığından kaydı bulunduğu bildirildi.

 

 

Çetin Aydın / Hürriyet

 

 

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir kargo firmasından, Kanada’ya sahte vize ve pasaport gönderildiği bilgisini aldı. Ekipler, Latin Amerika uyruklu bir isim için düzenlenen sahte belgeleri, Reza ve Mehdi isimli 2 kişinin bıraktığını belirledi. Şüphelilerin Küçükçekmece’de ikamet ettiğini tespit eden polis takip çalışması başlattı.

 

 

17 YILDIR ARANIYORDU

 

 

Takip edilen şüphelilerin, pasaportlarının, Reza L. ve Mehdi G. adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Polis, Reza L.’nin, pasaportunun sahte olduğunu belirleyerek gerçek kimliğini ortaya çıkardı. Şüphelinin, 17 yıldır aranan, pasaport baronu Reza Hamit L. olduğu saptandı. Bunun üzerine Reza Hamit L. ve Mehdi G., 36 saatlik takibin ardından girdikleri evde gözaltına alındı.

Aramalarda, çalıntı olduğu anlaşılan 1 İtalyan pasaportu, 3 adet İspanya pasaportuna ait sahte boş hologram ve 3 telefon ele geçirildi.

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-dunya-20-yildir-onu-ariyordu-istanbulda-yakalandi-40640172