Dubai vize işlemleri

Dubai vize işlemleri
7 Mayıs 2018 12:08

Dubai, Basra Körfezi kıyısında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden biridir. İngiltere’nin bölgeden çekilmesi ve petrolün bulunmasıyla bir finans merkezi haline gelmiştir. Dubai, gelirinin büyük bir kısmını turizm ve petrol gelirlerinden elde etmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliği, sırasıyla başkent Abu Dhabi, Dubai, Umm Al-Qaiwain, Sharhaj, Ajman, Fujairah ve Ra’s al-Khaah’tır.

 

 

T.C. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Dubai seyahatlerinden önce vize başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri 180 günün 90 gününü aşmayacak şekilde Dubai vizesinden muaftır.

 

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri en az 6 ay geçeliliği bulunan pasaportları ile birlikte Dubai vizesine başvuru yapabilmeleri için vize türüne göre hareket etmeleri gereklidir. Dubai vize türleri, turistik, ticari ve transit vize olmak üzere kısa ve uzun süreli, tek girişli veya çok girişli olarak alınabilmektedir. Dubai vize başvuru işlemleri Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri, Vize Merkezi veya yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir.

 

Vize Merkezi Dubai vize başvuru işlemleriyle ilgili danışmanlık hizmeti vermektedir. Vize Merkezi ihtiyaç duyulan vize türünü en hızlı ve doğru bir şekilde alınmasına yardımcı olmaktadır. Vize Merkezi Dubai vizesinin sonuçlanmasıyla ilgili karar verme yetkisine sahip değildir. Vize Merkezi vize başvuru işlemlerinin eksiksiz yapılabilmesi için danışmanlık hizmeti vermektedir. Dubai vizesi ile ilgili yetkili resmi temsilcilik Birleşik Arap Emirlikleri Göçmen Bürosu’dur.

 

Dubai Vize İşlemleri

 

Dubai vizesine başvuru yapmak için öncelikle vize türüne karar verilmesi gerekmektedir. Dubai vizesi seyahatin süresine ve amacına göre belirli kategorilere ayrılmaktadır.

 

Dubai turistik vize kendi içerisinde 4 kategoriye ayrılmaktadır. Dubai 30 gün tek girişli kısa dönem vize ile tek seferde ülkeye giriş ve 30 gün kalma hakkı tanımaktadır.  Giriş yapılan tarihten itibaren 30 gün Dubai’de kalınabilmektedir.

 

Dubai 30 gün çok girişli kısa dönem, vize onayı üzerinden belirtilen tarih aralığında 2 ay içerisinde 30 gün çok girişli olarak kullanılır.

 

Dubai 90 gün tek girişli uzun dönem vize ile vize onayı belirtilen tarihlerde tek seferde ülkeye giriş ve en fazla 90 gün Dubai’de kalmak için kullanılmaktadır.

 

Dubai çok girişli uzun dönem vize ile vize onayı belirtilen tarihler aralığından Dubai’de 90 gün içerisinde çoklu giriş için kullanılabilir.

 

Dubai vizesi alındıktan sonra vize için belirtilen sürelerde uzatma işlemi yapılamamaktadır. Vizenin süresi sona erdiğinde ülkeden çıkış yapılarak vize için yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Göçmenlik Bürosu Dubai’ye seyahat eden yolcuları ülkeye giriş esnasında Dubai Havalimanı’nda göz taramışından geçirmektedir. Vize süresini aşan kişiler göçmenlik bürosuna kaçak olarak rapor edilir ve haklarında cezai işlem uygulanmaktadır

 

Dubai transit vize, başka bir ülkeye seyahat etse de Dubai Havalimanı’na inecek yolucular tarafından alınan bir vize türüdür. Yolcu transit uçuşu sırasında 96 saati aşmamak koşuluyla transit vize Dubai’ye giriş yapabilir. Yolcular eğer transit uçuşları sırasında terminal değişikliği yapacaklarda transit vize istenmektedir. Ancak 24 saati aşmamak ve Dubai Havalimanı’ndan çıkış yapmamak şartıyla yolcuların Dubai transit vize almalarına gerek bulunmamaktadır.

 

Dubai vizesi başvurusu internet üzerinden online başvuru yapılarak alınabilen bir vizedir. Aynı zamanda online Dubai vizesi başvurusu için gereken evraklar Vize Merkezi’ne e-posta aracılığıyla gönderilerek de alınabilmektedir. Vize Merkezi temsilcileri, Dubai vize başvuru işlemleri için danışmanlık hizmeti vermektedir, başvuru sahibinin ihtiyacına uygun olan vize türüne sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

 

Dubai vizesi bir elektronik (e-vize) özelliği taşımaktadır. Dubai online başvuru formuna Vize Merkezi’nin Dubai vize işlemleri sayfasından ulaşılabilir, başvuru formundaki bilgiler eksiksiz doldurularak başvuru işlemi tamamlanmış olur. Dubai online vize başvuru formu, başvuru sahibi hakkında bilgi edinilmesini sağlayan belgedir. Dubai online vize başvuru formunun doldurulması başvuru işlemlerinin başlatılabilmesi için zorunludur. Birleşik Arap Emirliği (BAE) Konsolosluğu başvuru sahibi hakkında gereken bilgileri bu form ile elde eder. Konsolosluk vize başvuru formu ve başvuru evraklarında belirtilen bilgileri dikkate almaktadır ve tutarlı olmayan bilgilerle karşılaşılması durumunda vize başvurusu reddedilir.

 

Dubai online başvuru formundaki bilgilerin, almak istenilen vizenin türüne göre gerekli evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde sistem üzerinden yüklenmesi gerekmektedir. Online Dubai vize başvuru formunu internet üzerinden doldurup Vize Merkezi’ne gönderdikten sonra vize kolay ve hızlı bir şekilde alınır. Başvuru sahibinin pasaportunun, banka dekontunun, kimliğinin renkli taranmış ve okunaklı olmasına özen gösterilmelidir.

 

Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar

 

Dubai vizesi bir e-vize özelliği taşımaktadır. Dubai vizesi için istenen gerekli evraklar renkli taratılıp Vize Merkezi Dubai sayfasında yer alan online başvuru formu üzerinden sisteme yüklendikten sonra vize başvuru işlemleri başlatılmış olur. Dubai vizesi için gerekli olan evraklar; renkli taranmış nüfus cüzdanı fotokopisi, renkli taranmış pasaport fotokopisi (fotoğraf ve kişisel bilgileri içeren sayfa) vize başvuru işlemleri için yatırılan banka dekontu, Türkiye’de yaşayan yabancıların oturum izin kartları gerekmektedir.

 

Dubai vizesi sonuçlandıktan sonra başvuru sahibine online ortamda gönderilen bir vize türüdür. Dubai vizesi, başvuru sahibinin pasaportuna basılmamaktadır. Dubai vizesi başvuru sahibine Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İçişleri Bakanlığı antetli kağıdına basılmış mühür ve imza atılmış olarak verilmektedir. Onaylanan Dubai vizesi başvuru sahibine e-posta ile gönderilir. Yolcu, vize kağıdını seyahati boyunca pasaportunun arasında taşımalıdır.

 

Dubai Vizesi Kaç Günde Çıkar?

 

Dubai vize başvuru işlemleri 72 saat içerisinde değerlendirilip sonuçlandırılır. Başvuru sırasında oluşabilecek problemlerden ya da aksaklıklardan dolayı başvuru süreci uzayabilmektedir. Aynı zamanda Duba vizesine başvuru yapacak kişiler vize başvurularını yaparken, başvurularının Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye resmi tatil günlerine denk gelmemesine dikkat etmelidir. Dubai vize başvuru işlemlerinin seyahat tarihinden 10 gün öncesinde yapılması tavsiye edilmektedir.

 

Dubai Vizesi Ücreti

 

Dubai vize ücreti, başvurunun değerlendirilmeye alınması için istenmektedir. Dubai vize ücreti vize türüne, süresine ve ülkeye giriş çıkış sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Herhangi bir nedenden dolayı ret alan veya güvenliğe takılan başvuruların para iadesi yapılmamaktadır. Dubai vize ücretleri hakkında detaylı bilgi almak ve gerekli evrak listesini öğrenmek için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayabilirsiniz.

Irak, İran, Afganistan, Suriye, Filistin, Yemen, İsrail ve Tunus vatandaşlarının Birleşik Arap Emirlikleri’ne Türkiye’den yapılan başvuru işlemleri kabul edilmemektedir.

Dubai vizesine başvuru yapan 18 yaşından küçük Türk vatandaşlarının seyahat edecekleri kişiye ait muvafakatname ile birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

https://www.vizemerkezi.com/dubai/