Dualarımız seninle Ekrem Kerem Oktay

Dualarımız seninle Ekrem Kerem Oktay
26 Ocak 2012 10:57

Siz de Fransa’da kaptığı virüs nedeniyle rahatsızlık geçiren CHP Parti Meclisi Üyesi , genç siyasetçi Ekrem Kerem Oktay’a dualarınızla destek olun….

Siz de Fransa’da kaptığı virüs nedeniyle rahatsızlık geçiren CHP Parti Meclisi Üyesi , genç siyasetçi Ekrem Kerem Oktay’a dualarınızla destek olun.Zaten hepimizin içinde olan sevgiyle, iyi dileklerimizle , insanlığımızla ve sevgili Oktay’ın bunu atlatabileceğine olan inancımızla ona destek olma vaktidir…

 

Seyit Tosun H&H

 

Siyasetin ve ülkemizin Genç fikirlere , genç siyasetçilere daha fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde değerli siyasetçi Ekrem Kerem Oktay , Türkiye için Fransa’da ‘ İnkar Yasası’ görüşülürken lobi çalışmaları yapıyordu. Seçim döneminde Ankara 2. Bölge adayı da olan Oktay, yaptığı seçim çalışmalarıyla halkımızın CHP ile daha fazla buluşmasını sağlamış ve özellikle gençler arasında örnek olan bir profil çizmişti…Malesef değerli arkadaşımız Oktay, Fransa’da talihsiz bir virüs kaptı. Herpes….

 

 

 

HERPES VİRÜSÜ NEDİR

 

Herpesvirüs ya da Herpesviridae adlarıyla tanınan virüs familyası birçok hastalık yapıcı etkeni içerir. Bunlardan sığırlarda burun-soluk borusu iltihabı, atlarda burun-akciğer iltihabı yapan ba­zıları yalnız hayvan hastalıkları bakı­mından önem taşır. Aşağıda belirtilen hastalıklar ise insanlarda görülür:

• Uçuk (herpes simplex) virüsü.

• Maymunlarda yaygın biçimde sürekli bulunan, çok seyrek olarak insanlara bulaşınca ağır hastalıklara yol açan B virüsü (herpesvirüs simiae).

• Suçiçeği ve zonanın etkeni olan V-Z virüsü {herpesvirüs varicella ya da va-ricella zoster virüsü).

• Tükürük bezlerinde bulunan, mide ül­seri, bağırsak iltihaplan, gözde damar-tabaka ve ağtabaka iltihaplan gibi çok çeşitli hastalıklara yol açabilen sitome-galovirüs (cytomegalovirus),

• Burkitt Ienfomu, arka burun boşluğu karsinomu, enfeksiyöz mononükleoz ve sarkoidoz gibi hastalıkların etkeni olan EB (Epstein-Barr) virüsü.

Herpesvirüs familyasının önemli bir özelliği, doğal konaklarından başka bir canlı türüne bulaştıklannda üreme hız-lannı büyük ölçüde artırmalarıdır. Bu nedenle doğal konağı insan olan uçuk virüsü insanda hafif enfeksiyonlara ne­den olurken, fare ve tavşanlarda ağır si­nir sistemi hastalıklarına yol açar. Öte yandan doğal konağı olan maymunda belirsiz ya da hafif gidişli bir hastalığa neden olan B virüsünün insanlardaki et­kisi hemen her zaman öldürücüdür.

 

UÇUK (HERPES SIMPLEX)

Genellikle deride yaygın, küçük ve ilti­haplı kabarcıklarla ortaya çıkan uçuk ya da herpes simplex, bulunduğu yer­ler, yol açtığı belirtiler, görülme sıklığı, oluşum biçimi ve genetik bakımından çeşitlilik gösteren hastalıklann ortak adıdır.

 

 

İşte bazen çok tehlikeli olan bu virüse CHP’nin genç değerlerinden Sevgili Ekrem Kerem Oktay , hem de ülkesi için çalışırken yakalandı. Dualarınıza ve iyi dileklerinize her zamankinden çok ihtiyacı var….

 

DUALARINIZ VE YORUMLARINIZ GENÇ ARKADAŞIMIZA GÜÇ VERECEKTİR….

 

 

EKREM KEREM OKTAY , CHP’NİN ÖZELLİKLE YOKSUL İNSANLARIMIZIN , ONURLARINI KIRMADAN , DERTLERİNE DERMAN OLACAK PROJE OLAN ‘AİLE SİGORTASI’NI ANLATIYOR…