DSP lideri Türker: Erdoğan düne kadar Atatürk’e saldırıyordu, bugün mitinge Atatürk resmiyle çıkıyor

DSP lideri Türker: Erdoğan düne kadar Atatürk’e saldırıyordu, bugün mitinge Atatürk resmiyle çıkıyor
16 Mart 2014 09:25

DSP Genel Başkanı Masum Türker “Düne kadar Atatürk’e saldıran Tayyip Erdoğan bile bugün arkasına bir Atatürk resmi koyarak çıkmaya başladı sahneye. Düne kadar Ecevit’i eleştiren Tayyip Erdoğan şimdi Ecevit dürüst adamdı deyip dürüstlüğüne sığınmaya çalışıyor” dedi.

 

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Düne kadar Atatürk’e saldıran Tayyip Erdoğan bile bugün arkasına bir Atatürk resmi koyarak çıkmaya başladı sahneye. Düne kadar Ecevit’i eleştiren Tayyip Erdoğan şimdi Ecevit dürüst adamdı deyip dürüstlüğüne sığınmaya çalışıyor”

 

Seçim çalışmalarını İzmir’de sürdüren Türker, Foça’da DSP Foça Belediye Başkan adayı Osman Mert’e destek vermek için düzenlenen mitingde konuştu. Türker, Atatürk’ten sonra halkına sahip çıkmış, halkçı ünvanını almış Ecevit’in izinden giden insanların partisinin DSP olduğunu belirterek, DSP’yi ikinci plana atmak için 2007 yılından beri ‘birleşin oyları bölmeyin’ çağrıları yapanların, dönüp halka hakaret edercesine halkın istediği belediye başkan adaylarını değil baronların halka dayatmak istediği adayları gösterdiklerini iddia etti.

 

ATATÜRK RESİMLİ MİTİNGLER

 

Türker, “Biz Türkiye’de Atatürkçü düşüncenin sigortasıyız. Atatürkçüyüz, ulusalcıyız, birlikten yanayız. 17 Aralık operasyonundan sonra AKP’nin kendi üyeleri bile oy verebilecekleri parti arayışına girdi. İnançlarına sahip çıkacak, ezdirmeyecek parti istediler. AKP’liler bile ustalarına ders vermek istiyorlar. İzmir’de iktidar olan parti ise ‘istediğimi koyarım seçilir’ dedi. Hatta yapılacak genel seçimden sonra yerine geçirmeyi düşündüğü büyükşehir adayını bile Konak’a koyup herkese mecbursunuz oy vermeye dedi. Devre dışı bırakılmak istenen DSP bu dönemde dimdik ayağa kalktı. Türkiye bölünecek, oyları bölmeyin safsatasına artık inanmayacağız. Düne kadar Atatürk’e saldıran Tayyip Erdoğan bile bugün arkasına bir Atatürk resmi koyarak çıkmaya başladı sahneye. Düne kadar Ecevit’i eleştiren Tayyip Erdoğan şimdi Ecevit dürüst adamdı deyip dürüstlüğüne sığınmaya çalışıyor” dedi.

 

Televizyonların sadece parlamentoda yer alan dört partinin liderini göstermesinden duyduğu rahatsızlığı belirten Türker, “Birisi paralel devlet diyor. Öbürü ayakkabı kutularını gösteriyor. Bir diğeri özerklikten söz ediyor. Diğerinin ne dediğini hiç anlamıyorum. Demokratik Sol Parti’yi medyada yer vermekten çekiniyorlar. Çok iyi biliyorlar ki biz vatandaşlarımıza doğruları, gerçekleri anlatıyoruz. Demokratik Sol Parti’de siyaset yapan herkes dürüst kişilerdir” dedi.

 

Demokratik Sol Parti’nin dik duranların, boyun eğmeyenlerin partisi olduğunu söyleyen Türker, “Yerel seçimlerde ‘Dürüst İnsanların Partisi Demokratik Sol Parti’ sloganını kullanıyoruz. Vatandaşlarımız dürüst bir parti arayışı içinde. İnsanlarımız Demokratik Sol Parti’yi görünce çok mutlu oluyor. İyi ki buradasınız diyorlar. Foça’ya gelmeden Aliağa’yı ziyaret ettik. Orada partililerimiz bizim ilham kaynağımız oldu ve dik duranların, boyun eğmeyenlerin partisi Demokratik Sol Parti diye slogan attılar. O kadar doğru bir slogan bulmuşlardı ki… Biz kimseye boyun eğmiyoruz, her zaman dik duruyoruz. Başkanlarımız rant için değil, hizmet için sizlerin oyuna talip oluyor.” dedi.

 

Türker’in ardından konuşan DSP İzmir Büyükşehir adayı Selçuk Karakülçe, “İzmir’de İzmirliler dürüst bir parti arıyorlar. Dürüstlüğün adresi Demokratik Sol Parti’dir. İdealistlik ve doğrultu tutarlılığı bizim en büyük felsefemizdir” dedi.

 

HAKAN TARTAN: TÜRKER’İN DÖNEMİNDE ATILAN ADIMLAR TÜRKİYE’Yİ KÖR TOPAL GÖTÜRÜYOR

 

DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan, “Sayın Genel Başkanım Masum Türker’in bakanlığı döneminde atılan adımlar hala Türkiye’yi kör topal götürüyor. Bazı siyasi partiler dün kavga ettikleri, şikâyet ettikleri kişilerle menfaat için bugün kucak kucağa geldiler. Bunu içimize sindirmekte zorluk çekiyoruz. 90’lı yıllardan beri halkın karşısına plan, projeyle çıkmayanların söylediği tek şey var. Bölünme. Artık kimse yemiyor bu söylemi. DSP adayı örneğin Foça’da yüzde yüz oyla seçilse bunun Türkiye’nin herhangi bir yerine veya geneline bir gram etkisi olmayacak. Türkiye oyunu belirleyen oy, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için verilen oydur. Yani oylar boşa gidiyor palavrası da ortadan kalktı. Siyasetin senin adamın benim adamım noktasına kilitlendiği bir süreçte DSP’nin yaklaşımı herkese örnek olacaktır. Kimse palavranın arkasından gitmiyor. 2009’da DSP olmasaydı Mustafa Sarıgül bugün nerede olacaktı Bir başka efsane isim Yılmaz Büyükerşen DSP’den seçildi. 60 çok değerli isim DSP’den seçildi. Siyasetin baronları bazen siyaseti kilitliyor. Ama halk o kilidi sandıkta açıyor” dedi.

 

Adaylar daha sonra DSP Genel Başkanı Masum Türker ile birlikte ak güvercin uçurdu.