‘DSP İstanbul’da en az 14 ilçede CHP’li isimlerle seçime girecek’ iddiası!

‘DSP İstanbul’da en az 14 ilçede CHP’li isimlerle seçime girecek’ iddiası!
24 Ocak 2019 11:06

Sözcü yazarı Can Ataklı, CHP’li bir dostunun kendisine eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün seçime DSP’den gireceğini söylediğini aktardı. Ataklı ayrıca, kaynağının kendisine “Sen zannediyor musun bu iş sadece Sarıgül’le sınırlı kalacak. İstanbul’da en az 14 ilçede DSP çok bilindik, CHP’li isimlerle seçime girecek” dediğini söyledi.

 

 

Can Ataklı, “DSP formülü devreye giriyor” başlığıyla yayımlanan yazısında “Birkaç gün oluyor. CHP’nin çok içinden bir dostum aradı. Hem öfkeli hem de kırgın olduğunu söyledi. Bana değil tabii, çok sevdiği partisine kızıyordu, ‘Kesin kazanacağımız yerlerde bile aday açıklamıyorlar. Bunun sonucu millet sadığa gitmeyecek haberleri yok’ dedikten sonra nefeslendi” ifadesini kullandı.

 

 

Dostunun “Ama öyle bir şey geliyor ki, altından kalkamayacaklar” dediğini ifade eden Ataklı, karşılığında “Nedir?” diye sorduğunu ifade etti. Ataklı, şöyle devam etti:

 

 

“Mustafa Sarıgül” diye söze girdi “Artık aday yapılmayacağını anladı, Şişli’den DSP adayı olacak” dedi sonra da. Ben de “CHP aday yapmazsa, ki ben de yapmayacağına inanıyorum, Sarıgül’ün yine de aday olacağı söyleniyor ama DSP olur mu onu bilemem” cevabını verdim ve ekledim “İyi de bu durumda CHP’nin altından kalkamayacağı ne ki?” CHP’li dostum güldü; “Sen zannediyor musun bu iş sadece Sarıgül’le sınırlı kalacak. İstanbul’da en az 14 ilçede DSP çok bilindik, CHP’li isimlerle seçime girecek. Ayrıca CHP’nin ittifak yaptığı birçok yerde de yine CHP’nin tanınmış isimleri DSP’den aday olacak.”

 

— Bunu birkaç yerde anlattım ben de. Dedim ki “Durum böyle böyle böyleymiş. Eğer CHP biraz daha ağırdan alırsa bu formül devreye girecekmiş.” Bunları söylediğim kişiler “Tutar mı?” diye sordular elbette. Bu kadarını bilecek durumda değilim. Ama CHP’ye olan öfke nedeniyle çok sayıda seçmen, oyunu DSP’ye yöneltebilir. Bu da CHP’nin birçok yerde kaybetmesi anlamına gelir. Bu sayede AKP belki de kazanmayı asla düşünmediği yerlerde bile seçim kazanabilir. Ama bu formülle en önemli yer olan İstanbul AKP’ye hediye edilmiş olur.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/can-atakli/dsp-formulu-devreye-giriyor-3245106/?utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed