DSP Genel Başkanı Türker: Erdoğan bana muhtaç kalmışsa vay haline

DSP Genel Başkanı Türker: Erdoğan bana muhtaç kalmışsa vay haline
23 Mart 2013 03:00

Balıkesir İl Teşkilatı’nın olağan genel kuruluna katılan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de İslami teröre destek veren dört liderden biri olarak gösterildiğini iddia edip, “Bunu hiçbir gazete yazmıyor, hiçbir AKP’li itiraz etmiyor, hiçbir bakan Amerika’ya gidip tedbir almıyor. Bizim Başbakanımıza bunu yapmalarına müsade edemeyiz. AKP’lilerin sahip çıkmadığı konuda ben Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyorum. Ama Tayyip Erdoğan bana muhtaç kalmışsa vay Onun haline” dedi.

 

 

 

 

DSP Genel Başkanı Masum Türker bugün Balıkesir İl Teşkilatı’nın olağan genel kuruluna katıldı. İl binasında küçük bir salonda yapılan kongrede divan başkanlığını parti meclisi üyesi Ahmet Murat Özbilge üstlendi. DSP İl Başkanı Alpaslan Peker, merhum Bülent Ecevit’in DSP’yi kurduğu dönemdeki ruhu yeniden yakaladıklarını belirtip, “Türkiye’nin Bülent Ecevit dönemindeki gibi hükümetlere ihtiyacı var. DSP en kısa zamanda yeniden iktidara gelecektir” diye konuştu.

 

“SÜRECE İTİRAZ 12 EYLÜL ÖNCESİNE BENZER”

 

İl kongresinde Türkiye’deki son barış sürecini değerlendiren DSP lideri şunları, “Silahların susması, bu saatten sonra kimsenin ölmemesi, bizim şehit vermememiz tabii ki sevindirici. Tabi burada oturup hamaset de yapabilirim. Başkalarının dediği gibi ‘Bebek katili’ deyip fırlayabilirim. Ama bunu yapmak o 12 Eylül gününde Türkiye’yi bugüne mahkum edenlerin yaptığına benzer bir olaydır. Buraya gelirken yolda Öcalan’ın mektubunu defalarca okudum.

 

 

 

Mektuptan önce sızmış tutanakları okudum. Ondan önce BDP Genel Başkanı’nın bir gazetedeki röportajını okudum. Ve bir cümle şudur, ‘Asıl mücadele bugün başlıyor’ Kimi kutluyor? Türkiye’yi kutlamıyor. Ortadoğu’yu kutluyor. Demek ki yeni bir yapı var. Eğer MİT Müsteşarı’nın dediği gibi Tayyip Erdoğan ile Abdullah Öcalan’ın düşünceleri yüzde 95 örtüşüyorsa, bize açıklanmayan, kelimelerden çıkarabilmemiz gereken yeni bir Türkiye düzeni ile karşı karşıya kalacağız demektir. Bunun da işaretini vermiş, Ortadoğu diyor” ifadelerini kullandı.

 

“DİNİ ÖNE ÇIKARIYORLAR”

 

 

Son gelişmelerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk milliyetçiliğini ayaklar altına sermesinin gerçek nedeninin ortaya çıktığını öne süren Türker, “Dün hem AKP taraftarları, hem PKK’lılar ikinci Cumhuriyet’in yeniden ilanı olarak görüyorlar. İkinci Cumhuriyet’in yeniden ilanında halkların etkin olduğu bir yapı yok. Nitekim Abdullah Öcalan ‘Bin yıldır beraberiz, tek ortak yanımız aynı İslam bayrağı altında olmamızdır’ diyor. Şimdi dini öne getiriyor. Bu Türkiye’nin yarısının nasıl yeniden işleneceğini gösteren bir yapıdır” dedi.

 

“BAŞBAKAN TERÖRÜ DESTEKLER Mİ?”

 

ABD’de 20 belediye otobüsüne İslami teröre destek veren dört liderin fotoğrafının asıldığını ve bu otobüslerin şehir şehir gezdiğini belirten Türker, “Bunu hiçbir gazete yazmıyor, hiçbir AKP’li itiraz etmiyor, hiçbir bakan Amerika’ya gidip tedbir almıyor. Bu dört liderden biri bizim Başbakanımız. Bizim Başbakanımıza bunu yapmalarına müsade edemeyiz. Biz Onun yerine talibiz, talip olmak başka Türkiye’nin değerlerine, ülkenin makamlarına sahip çıkmak başka. Bu cesareti bizden başka kimse göstermiyor.

 

 

 

AKP’liler bile suskun. Ama ben söylüyorum. Tamam, Tayyip Erdoğan bir zamanlar Siirt’te ‘Camiler kışla, minareler süngü, müminler asker’ demiş olabilir. Ama bu ülkenin Başbakanı’nın teröristlere destek verdiği anlamına gelmez. Yarın öbürgün Amerika’ya giden, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan herkese o gözle bakarlar. Ben ulusal basında bu söz çıkana kadar her yerde söyleyeceğim. AKPliler’in sahip çıkmadığı konuda ben Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyorum. Ama Tayyip Erdoğan bana muhtaç kalmışsa vay onun haline. Demek ki onun etrafındaki herkes boş. Bu Türkiye’nin nasıl idare edildiğini de göstermektedir” diye konuştu.

Türker, Alpaslan Peker’in yeniden il başkanı seçildiği kongrenin ardından Balıkesir’den İstanbul’a geçti.