DSP, 29’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ecevit’in kabrini ziyaret etti

DSP, 29’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ecevit’in kabrini ziyaret etti
14 Kasım 2014 22:55

DSP Genel Başkanı Masum Türker başkanlığındaki heyet, DSP’nin 29’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’i ve DSP’nin kurucusu eski Başbakan Bülent Ecevit’in kabrini ziyaret etti.

 

9287f03320c995dc445372044de0501e

 

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ecevit’in mezarına çiçek koydu. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra dualar okundu. Ecevit’in kabri başında konuşan Türker, DSP’nin halkın partisi olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini söyleyerek, şöyle devam etti:

 

317fcde71212de9845bd3bc227f29378

 

“29 sene önce yasaklı olmana rağmen senin öncülüğünde bir araya gelen halk Demokratik Sol Parti’yi kurdu. Demokratik Sol Parti, halkın partisidir ve öyle kalmaya devam edecektir. O gün söylediklerin, öngördüklerin ve kurucu arkadaşlarınla beraber ortaya koyduğun Türkiye’nin tablosu ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler maalesef bugün aynen devam etmektedir. Hatta o tehlikeler rejimi değiştirme noktasına kadar gelmiş bulunmaktadır. Cumhuriyeti farklı şekilde değerlendiren, Atatürk ilkelerinden sapan ve senin bu ülkede kurucusu olduğun sosyal devlet anlayışını yok eden bir yapı ile karşı karşıyayız. Demokratik Sol Parti varlığını sürdürdükçe senin düşüncelerin ebediyete kadar yaşayacaktır. DSP her zaman Bülent Ecevit’in ilkeleri doğrultusunda varlığını sürdürecektir. DSP, haksız kazançla zengin olanların değil, alın teri ile hayatını kazananların partisidir. Sizden aldığımız ilham ve güç en büyük hazinemizdir. Çok iyi bilinmelidir ki Demokratik Sol güçlendikçe Türkiye’de halk, dünyada da Türkiye güçlenecektir. Halkın iktidarını gerçekleştirecek tek güç, Demokratik Sol güçtür. Ruhun şad olsun.”

 

‘KURDUĞUN CUMHURİYET’İN VE SENİN ADINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

 

9c3e37e403fbeffe961b9036fbb072b3

 

Anıtkabir’de de Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Masum Türker, saygı duruşunun ardından Misak-I Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

 

8daf7e6e0356a9232afceb9f74ae0371

 

“Türkiye, değişen dünyada bir ateş çemberi içindedir. Ulusal bütünlüğümüz hedef alınarak bölünme faaliyetleri yapılmaktadır. Bu hedefi koyanlar, ulusal duruşu ve ulusal çıkarı unutmuşlardır. Seni hedef alarak seni unutturmaya çalışıyorlar. Kurduğun Cumhuriyetin ve senin adını değiştirmeye çalışıyorlar. Bugün burada senin huzurunda biz Demokratik Solcular, bu emeller karşısında durarak Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkacağız. Buradan ilan ediyorum, İstanbul’daki ‘Atatürk Havaalanı’ ismini kaldırmak isteyenlerin karşısında olacağız. Ruhun şad olsun.”

 

DSP Genel Başkanı Masum Türker başkanlığındaki heyet daha sonra, Türkiye’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün Anıtkabir’deki mezarı başına geçti. İnönü için de saygı duruşunda bulunulduktan sonra Türker ve beraberindeki heyet Anıtkabir’den ayrıldı.