Dr. Ahmet Zengin güven tazeledi!

Dr. Ahmet Zengin güven tazeledi!
27 Ocak 2020 10:20

Trabzon’da dernek lokalinde bugün yapılan Çaykara Dernekpazarı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan kongresinde Dr. Ahmet Yaşar Zengin ve Yönetimi tek liste halinde girdikleri seçimde üç yıllığına yeniden seçilerek güven tazeledi.

 

 

Ahmet Zengin konuşmasında; “Saygıdeğer Çaykaralılar Dernekpazarlılar… Derneğimizin kongresi vesilesiyle hemşehrilerimle bir arada bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ederek Sizleri en derin saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

 

Bizim büyük ailemiz olan Çaykara zor bir coğrafyadır; fındığı yoktur, çayı yoktur, tütünü yoktur, meyvesi yoktur, sebzesi yoktur, hayvancılığa müsait değildir, verimli toprağı yoktur. Kuşkusuz bu ‘yoktur’ ifadesi hiç yoktur anlamında değildir. Geçim temin etmekten uzaktır anlamındadır. Dolayısıyla Çaykara kıt imkânlarla sınırlı bir hayatın yaşandığı bir coğrafyadır. Son yıllarda turizmde yaşanan gelişmeleri dışarıda tutarsak Çaykara’da ekonomik şartlar zordur ve burada ekmek aslanın ağzındadır. Bu nedenle burada doğup büyüyen insanlar olarak bizlerin mücadele etmekten, kendimize bir yol çizmekten ve yaşamımızı idame ettirecek bir yurt edinmekten başka bir çaremiz yoktur. Doğduğumuz topraklar bizi doyuramadığı için Hayatın zor şartları Çaykara insanına paylaşarak ve dayanışarak yaşamayı öğretmiş, bu dayanışma Çaykara’da ve Çaykara dışında birlik ve beraberliğin yaşama dönüşmüş hali olan Çaykaralılık ruhunun oluşmasına sebep oluşturmuştur.

 

Çaykaralı girdiği her işte başarılı olan, kaptanı olduğu her gemiyi limana ulaştıran, yüklendiği her sorumluluğu bihakkın yerine getiren, bulunduğu ortama huzur veren ve muhatabında güven duygusu oluşturan insandır. Bize atalarımızdan miras olan bu güzel hasletleri taşımak ve gelecek nesillere aktarmak ve nesilden nesile aktarılması için tedbirler almak en temel görevimizdir.
Kamuoyunda Çaykaralılar birbirlerini tutar diye bir anlayış vardır. Dışarıdaki algımız budur. İçeride de buna uygun adımlar atmak, hakkımızda oluşmuş bu hüsn-ü zannı muhafaza etmek her Çaykaralının en temel görevlerinden birisidir. Biz kendi aramızda ufak tefek ihtilaflar yaşasak da-ki bu insanın olduğu her yerde olabilir- dışarıda bizim hakkımızda oluşan bu algının hakkını vermek, Çaykaralılar birbirini tutar yargısını muhafaza etmek ve sürdürmek; bulunduğumuz görevlerde, kurduğumuz sivil toplum kuruluşlarında bu amaca hizmet etmek durumundayız. Bu bü güne kadar böyle geldiği gibi bundan sonra da böyle gidecektir. Çaykaralılığımız söz konusu olduğunda hepimiz nefsimizi ikinci plana itmeyi başarmalıyız.
Gelin hep birlikte bugünü yeni bir başlangıç yapalım. Bir kişiyi istisna etmeksizin tüm Çaykara ve Dernekpazarlıların yeniden omuz omuza güzellikleri paylaşacağı yılların miladı yapalım. Bir ırgat gibi birlikte, bir paragaf gibi muhabbetli, bir araya geldiğimizde bir bayram gibi coşkulu olalım. Unutmayalım ki düğünümüzde mutluluğumuzu cenazemizde hüznümüzü ilk önce Çaykaralılarla paylaşacağız.

 

Hepinizi saygı ve muhabbetlerimi sunuyor kongremizin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve esenliğimize vesile olmasını dilerim.” İfadelerine yer verdi.

 

Faaliyet raporunun okunması ve mali tablonun ibrasından sonra seçime geçildi. Tek liste girilen seçimde Dr Ahmet Yaşar Zengin’in başkanlığında yeni yönetim kurulu oylanarak resmen görev aldı.
zengin

2

234

235

236