Doymuyorlar… Saray’a ve Başbakanlık’a 247 yeni araç alınıyor

Doymuyorlar… Saray’a ve Başbakanlık’a 247 yeni araç alınıyor
5 Mart 2015 10:02

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık’a ait 61 aracı ‘Saltanat Sarayı’na götürmesi nedeniyle Başbakanlık’a 222 yeni araç alınacak.

 

Başbakanlık’a alınacak 222 yeni taşıtlar arasında 20 zırhlı otomobil, 163 binek ve 16 arazi tipi araç, 17 minibüs, bir otobüs, bir panelvan bulunuyor.

 

Zaman’dan Emre Soncan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ak Saray’a götürdüğü 61 aracın masrafı halen başbakanlıktan karşılanırken, araçları yeterli bulmayan Erdoğan’ın 25 araç daha alınmasına yönelik talimat verdiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden alınacak araçlar arasında 12 binek, iki zırhlı otomobil, iki minibüs, bir panelvan ve bir kamyon var.

 

Davutoğlu, eylül ayında yaptığı açıklamada, kamudaki taşıt israfını önleyeceklerini, “Mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışların ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en verimli şekilde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi hayata geçirmiş olacağız” sözleriyle duyurmuştu.