Dört aydır maaşları verilmeyen işçilere ‘işten çıkartırız’ tehdidi!

Dört aydır maaşları verilmeyen işçilere ‘işten çıkartırız’ tehdidi!
20 Aralık 2020 10:32

Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından özel bir firmaya verilerek, taşeron eleman olarak çalıştırılan 150 işçi 4 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürdü. Sözcü’ye konuşan ve kovulma korkusundan dolayı isimlerinin verilmesini istemeyen işçiler, gecikmiş maaşlarını firma yetkililerinden talep ettiklerinde ‘işten kovarız’ diye tehdit edildikleri iddiasında bulundu.

 

 

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından özel bir firmaya verilen işte taşeron elemanı olarak çalışan ve 4 aydır maaşlarını alamayan işçiler gecikmiş maaşlarını talep ettiklerinde firma yetkilileri tarafından işten çıkartılmayla tehdit edildiklerini öne sürdü.

Sözcü’ye konuşan işçiler, ”Maaşlarımızın verilmesiyle ilgili birimiz konuştuğumuz zaman, hakkımızı aradığımız zaman bizim önümüze çıkan işten çıkarılma riski oluyor. Adamlar işten çıkartılırsınız diye korkutuyor sonrasında ise 5-6 ay kimse yatırmadığında hiçbir işçinin sesi çıkmıyor” dedi.

 

MAAŞLARINI İSTEYEN İŞÇİLERE ‘SİZİ İŞTEN ÇIKARTIRIZ’ TEHDİDİ

 

 

Firma yetkililerine yaşadıkları sorunları iletmelerine rağmen 4 aydır maaşlarını alamadıklarını belirten ve ismini vermek istemeyen bir işçi, yaşananları şu sözlerle anlattı:

* Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nde müteahhit elemanı olarak çalışıyorum. Ben de dahil 150 işçi 4 aydır maaşlarımızı alamadık. Maaşlarımızı alamadığımız için yaşadığımız mağduriyeti üzerimizdeki yöneticilere anlatmamıza yaşadığımız sorunla kimse ilgilenmedi. Maaşlarımızı istediğimizde ‘sizi işten çıkartırız’ diyerek tehdit ettiler ve argo kelimeler kullandılar.

* Daha iki gün önce 1 milyon TL para gelmiş ve şirketin hesabına yatırmışlar. Ancak bir yetkili ‘bu paradan maaşlarınız verilir mi verilmez mi bilemiyorum’ diye söyledi.