Dönüş çilesi sürüyor

Dönüş çilesi sürüyor
3 Eylül 2017 18:30

İSTANBUL’A DÖNÜŞLER BAŞLADI, TRAFİK YOĞUNLUĞU GÖZLENMİYOR

 

 

 

İdris TİFTİKÇİ / İstanbul DHA

Bayram tatilini memleketlerinde geçiren İstanbullular, dönüşe geçti. Bu saat itibariyle İstanbul’da trafik yoğunluğu gözlenmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik yoğunluk haritası verilerine göre, İstanbul’da yoğunluk yüzde 27 olarak görülüyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nde trafik biraz yoğun seyrediyor. Tatilcilerin dönüşüyle yoğunlaşabileceği beklenen Çamlıca Gişelerinde trafik akıcı görülüyor.

Bodrum’dan dönüş yolculuğu başladı

BAYRAM tatili için Bodrum’a gidenler, geldikleri kentlere dönmeye başladı. İlçe giriş çıkışlarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Bayram tatili için Bodrum’a gelenler, bugünden itibaren geldikleri illere dönmeye başladı. Dönüş yoğunluğu ise bu sabahtan itibaren giderek arttı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Emin Anter Bulvarı’nda zaman zaman 1 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu. İki kilometrelik yolu 20 dakikada tamamlayan otomobiller Milas yönüne hareket etti. Milas-Bodrum Havalimanı’nda ise büyük hareketlilik yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında ek uçak seferleri düzenlendi.

TATİLCİLERİN KÖPÜKLÜ EĞLENCESİ

Öte yandan tatilini sürdürenler ise denize girip güneşlendi. Bazı tatilciler de Gümbet Plajı’ndaki Alora Beach Club’ta köpük partilerine katıldı. Türkçe ve yabancı pop şarkıları eşliğinde köpüğün altında dakikalarca dans edenler tatilin son günlerinde renkli görüntüler oluşturdu. Hava sıcaklığının 34 deniz suyu sıcaklığının ise 21 derece ölçüldüğü Bodrum’da denizden çıkarak köpüğün altına giren turistler, çılgınca dans etti eğlendi. İşletmeci Erol İlhan, tavandan püskürtülen köpüğün, turistlerin son yıllarda en çok tercih ettiği eğlence türü haline geldiğini belirterek, “Denizden çıkan köpüğün altına koşuyor. Bu bayram tatilinde de köpük partisine ilgi büyük oldu. Bazı günler iki üç kez köpük partisi yapıyoruz” dedi.

Bolu’da dönüş yoğunluğu başladı

KURBAN Bayramı tatilinin bitmesine 2 gün kala dönüş için yola çıkanlar, TEM yolunun Bolu kesiminde yoğunluk oluşturdu.

10 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirip dönüşü son güne bırakmak istemeyen tatilciler bayramın 3’üncü günü yola çıktı. Tatilciler, TEM’in Bolu kesiminde İstanbul yönünde yoğunluk oluşmasına neden oldu. Özellikle TEM’in Gerede, Yeniçağa, Çaydurt ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde yoğun trafik oluştu. İstanbul yönündeki araç yoğunluğuna rağmen trafikte aksama meydana gelmedi. Sürücüler İstanbul yönüne doğru sorunsuz yola devam etti. İstanbul yönünde oluşan yoğunluğun aksine Ankara yönünde trafik normalin altında kaldı. Tatilciler güzergahtaki dinlenme tesislerinde de yoğunluk oluşturdu.

TEM’de dönüş yoğunluğunun başlamasıyla önlemler de artırıldı. Özellikle Bolu Dağı geçişinde sürücüler elektronik tabelalar ile hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Sürücüler ayrıca Bolu Dağı Tüneli’nden geçerken de radyo frekansından bağlanan otomatik ses kaydıyla emniyet kemerlerini takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıldı.

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)

Kocaeli’nde tatilcilerin dönüş yoğunluğu

KURBAN Bayramı’nı memleketleri ve tatil bölgelerinde geçirenler dönüş yolculuğuna başladı. TEM yolu ve D-100 Karayolu’nun Kocaeli kesiminde yoğunluk meydana geldi.

Kurban Bayramı’nı memleketleri ve tatil bölgelerinde geçirenler dönüşe geçti. TEM yolu ve D-100 Karayolu’nun İstanbul istikameti Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşandı. Maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Trafik ekipleri güzergahlarda önlem alarak trafiği yönlendirdi. TEM’deki yoğunluğun bugün ve yarın devam etmesi bekleniyor.

YOĞUNLUK SÜRÜYOR

TEM yolu ve D-100 karayolunun İstanbul istikameti Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğu devam ediyor. TEM’in Bekirdere rampasında ulaşım yavaşlarken, bazı araçların arızalanması ve hasarlı kazalar da ulaşımı olumsuz etkiledi. Ordu’dan yola çıkan ve lastiği patladığı için durmak zorunda kaldığını söyleyen Hüseyin Bulak, “Ordu Ünye’den saat 05.30 sıralarında yola çıktım. Saat 14.00 sıralarında İzmit’e ulaşabildim. Burada lastiğim patlayınca emniyet şeridine aracımı çektim. Lastiğimi yaptırdıktan sonra yola çıkıcağım. Saat kaçta İstanbul’da olurum bilemiyorum” dedi.

Adapazarı’ndan yola çıktığını, yoldaki yoğunluk nedeniyle İzmit’te mola vermek zorunda kaldığını belirten Korhan Keskin, “Adapazarı’ndan normalde 40-50 dakika arasında geldiğim İzmit’e yaklaşık 2 saatte ulaştım. Şu an yollar çok yoğun, İstanbul Üsküdar’a kaçta gideceğiz bilemiyorum” diye konuştu.

Ergün AYAZ/ İZMİT(Kocaeli), (DHA) –

Çanakkale feribot iskelesinde tatilcilerin dönüş yoğunluğu

ÇANAKKALE Feribot İskelesi’nden boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü’ne geçmek isteyenler, uzun araç kuyruğu oluşturdu. Deniz ulaşımını sağlayan Gestaş’ın feribotları ‘Dolmuş usulü’ çalışarak tatilcileri boğazın diğer yakasına taşıyor.

Tatilini Akdeniz, Ege ve Edremit Körfezi sahilleri ile Çanakkale’nin Bozcaada ve Assos gibi turizm merkezlerinde geçirenlerin dönüş yolculuğuyla birlikte feribot iskelesinde de araç yoğunluğu başladı. Dönüş yolunun kalabalık olacağını düşünerek erken yola çıkanların araçları, Çanakkale Feribot İskelesi’nde dün de yaklaşık 1 kilometrelik feribot kuyruğu oluşturmuştu. Bu sabah erken saatlerde sakin olan feribot iskelesine gelenler, hiç beklemeden boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü’ne geçmişti. Ancak, öğle saatlerinden itibaren dönüş yolundaki tatilcilerin aynı anda kente giriş yapmasıyla Çanakkale Feribot İskelesi’ndeki araç kuyruğu yaklaşık 2.5 kilometreye uzadı. İskele Kavşağı’nda trafik polisleri bir yandan feribot kuyruğunu düzenlerken, bir yandan da şehiriçi trafiğinin akışını sağlıyor. Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması ise, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında toplam 8 feribot ile saatsiz sefer yapıp, uzayan araç kuyruğunu eritmeye çalışıyor. Bu arada daha çok Bursa istikametinden gelen araçların geçiş için kullandığı Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde ise birer buçuk kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu. Polis ekipleri, Gelibolu’ya geçişin sağlandığı Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinin sakin olması nedeniyle, İzmir güzergahından Çanakkale merkezine hareket halindeki tatilcileri, denetim noktalarında bilgilendirerek, Lapseki ve Çardak feribot iskelelerine yönlendiriyor.

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)