Dondurma ve Fruktoz Şurubu

Dondurma ve Fruktoz Şurubu
21 Mayıs 2014 09:24

Saygıdeğer okuyucularımız! Yazımızın konusu, dondurma ve FRUKTOZ Şurubu hakkında olacaktır. Cümle Yüce Türk İslam alemine, sağlık ve mutluluk dileyerek yazımıza başlayalım.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 2006 Ocak Libya-Başkent Tripoli: Tripoli çevre köylerinde ikamet eden ve atalarının Türkiye’den Libya’ya göç etmiş soydaşlarımızı, zaman buldukça ziyaretlerine gittim. Türkiye’ den götürdüğüm Ay Yıldızlı lokum kutularını taktim ettiğimde, sevinçlerinden gözyaşlarına boğuldular. Üç gün beni misafir ettiler. Öyle ve akşam yemeklerinde sebze ağırlıklı çorbalar vazgeçilmez demirbaş yiyecekleriydi. sorduğumda, bu çorbalar bağırsak iltihabını tedavi ediyor. Bu çorbalar sedef hastalığına yakalanma riskini de azaltıyormuş. Ayrıca bir çok hastalığa neden olan bağırsak tembelliğini (Kabızlık) ve iltihabını tedavi ediyormuş. Modern tıp tarafından da onaylanan kabızlık, vücut kalesinin anahtarlarını teslim eden bir iş birlikçidir.

 

Libya da ki Türk soydaşlarımızdan edindiğim tarifleri siz saygıdeğer okuyucularımızla da paylaşmak nasip olacak.
Not: Cenab-ı Allah nasip ederse, çorba tarifini başka bir yazımızda bilginize sunup paylaşacağız:

 

BALLI-KAYMAKLI DONDURMA TARİFİ:

 

Malzeme: 10 Adet taze yumurta, 10 Fincan taze kaymak, 4 fincan süzme bal, 4 Kaşık vanilya, iki çay kaşığı toz zencefil.
Hazırlanışı: Yumurta sarılarını, aklarından ayırarak iyice çırpılır. Bal, zencefil, vanilya ve kaymak ilave edilerek dondurucuya konur, katılaşınca çıkarıp başka bir derin kaba aktarın, çırpılmış yumurta akını ekleyin. Hamur karıştırma mikseri ile katışıksız karışım oluncaya kadar iyice karıştırın. metal derin bir kaseye koyup ağzını kapatıp, derin dondurucuya koyup, 24 saat dinlendirip, servis yapın. Ailenize ve sevdiklerinize bu dondurmayı ikram edin. Tadına bayılacaksınız. Çünkü doğal ve besleyici bir dondurmadır. Afiyet olsun.
NOT: Dondurma’nın hazırlanması konusunda, sitemiz aracılığı ile soru ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Ey Türk Milleti!
Çocuklarınıza ve kendinize acıyın: GDO’lu mısırdan üretilen Fruktoz şurubu, bir çok gıda sektöründe kullanılmaktadır. GDO’lu bir meyve ve sebze bahçesinde yetişen sebze ve meyveleri yediğiniz zaman, ne negatif ne de pozitif etkinliğini hemen göstermez. Nasıl ki bir fidan 4-5 yıl sonra meyve veriyor; GDO’lu ürünlerden üretilen bazı hazır gıdalar da, ALLAH korusun, 4-5 yıl sonra çeşit çeşit hastalıklar Ortaya çıkıyor. Ayrıca GDO’lu mısır ve diğer ürünlerden üretilen FRUKTOZ şurubunun diğer bir yönü de, haksız rekabete yol açıyor. Çünkü GDO’lu ürünler normal tohumlara göre 2-3 kat daha fazla ürün elde ediliyor. Netice olarak, GDO’lu ürünün zararı faydasına galiptir, gerçekliliğini unutmayınız? Önemli olan insanların sağlığıdır. GDO’lu ürün, üretenlerin daha çok kar elde etmesi değildir.

 

UYARI!

 

Tükettiğiniz hazır gıdalarda, tatlandırıcı olarak GDO’lu mısırdan üretilmemiş FRUKTOZ ŞURUBU kullanılmıştır. Uyarı yazısını görmedikten sonra kesinlikle o ürünü kullanmayın. ALLAH korusun, sonra acısını siz çekersiniz.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri, Soma maden şehitlerini, şükran ve Rahmetle yad edelim. Gazileri Minnetle Analım. Hastalara dua edelim.

 

Cenab-ı Allah, Büyük Türk Milletini, helal kazançlardan mahrum etmeyen kullarından eylesin.

 

HADİS-İ ŞERİFLER-ÖZDEYİŞLER

 

Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. (Hz. Muhammed)

 

1- İstediğin şeye dikkat et, başına gelebilir. (Anonim)
2- Cüzdan muhasebesi yapan insan, yalnız kendisini düşünendir. Yemeğini pişirmek için komşusunun bahçesindeki fidanları kırıp yakar. (Numan Aladağ)
3- Cüzdan muhasebesi ile vicdan muhasebesi biribirlerini hiç görmüşler mi ki, tanışsınlar?… (Numan Aladağ)
4-Zenginlik gübredir. yanlızca saçıldığında faydalı olur. (Çin Atasözü)
5- Mutluluğa giden tek yol vardır ve bu irademizin dışındaki şeyler yüzünden kaygılanmayı bırakmaktır. (Epiktetus)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun