Domuz eti satışına dikkat!

Domuz eti satışına dikkat!
2 Mayıs 2016 17:44

Ey Yüce Türk Milleti!

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

 

80 Milyonluk Türk İslam topluluğumuzun yek vücud olarak, ezeldeki kardeşliğini duyarak, birlik ve beraberlik üzere, ilanihaye (Sonsuza kadar) yaşamasını nasib-i müyesser buyursun. Amin. Ve minallahittevfik.

 

Bugünkü sohbetimizde, Türk Milletine saygısızlık edenlerin faaliyetlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

Hadis-i şerif: ”Kötü kişiyi anmaz, kötülüğünü söylemezseniz halk nereden bilecek onu? Kötü kişiyi kötülüğüyle anın da halk, ondan çekinsin.” (Hz. Muhammed s.a.v.) buyuruyor.

 

DEĞERLİ OKUYUCULAR!

 

Türk İslam kültürü ve ahlakında, emir ve yasaklarıyla fert ve toplumun dünyevi ve uhrevi (Öbür dünya) huzur ve mutluluğunu hedeflemiş, bu amaçla haram ve helal ürünlerin aynı camakende bir arada satılması, insanların psikolojisinin bozulmasına ve midesi hassas olanların midesinin bulanmasına sebep olmaz mı? Bu konuda psikologlar daha net cevap verirler.

 

Allah korkusu olup ve vicdan sahibi olan ticari kuruluşlar, ibadet şuuru ve Türk ticari ahlakına uygun dürüstçe ticaret yapıp, riyakar olmamalıdır.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ticaret ahlakı ile ilgili prensipleri ortaya koyarken, haksız rekabeti, satışı kızıştırmayı yasaklamış, gerçeği gizleyip yalan söyleyerek yapılan alışverişin bereketini, Cenab-ı Allah’ın yok edeceğini bildirmiştir.

 

DOMUZ ETİ VE HELAL ÜRÜNLERİN BİR ARADA SATILMASI!

 

Domuz eti ve helal ürünleri birarada satışını yapan ticari kuruluşun, Türkiye genelinde yaklaşık bin’nin üzerinde mağazası var. Turistik bölgelerdeki mağazalarda Domuz eti ile helal ürünleri, tasarruf olsun diye bir arada satan bu mağazalar zincirinin inadına satışı devam edeceğiz inatlaşmasına karşı o zaman, Türk Milleti bu mağazalar zincirinin diğer illerdeki mağazalarına ilgi gösterilmemelidir ki, kendilerine olan güvensizlik ve ilginin ekonomik faturasını görsünler. Bu mağazalar zincirine sahip ticari kuruluş: Mübarek Ramazan da, Oruç’a, Kurban Bayramında da Kurbanlık kesimi yaptırarak Yüce Türk İslam alemine saygılıymış gibi hizmet verme mesajını veriyor. Allah aşkına bu faaliyet, riyakarlığı ta kendisi değil midir?

 

DOMUZ ETİ İLE HELAL ÜRÜNLERİN BİR ARADA SATIŞININ AMACI NEDİR?

 

Kur’an-ı Kerim Kafirun Surerinde; ! (1) De ki: Kafirler! (2) Ben sizin taptıklarınız putlara tapmam. (3) Siz de benim taptığım Tanrı’ya tapmıyorsunuz. (4) Ne ben sizin taptıklarına taparım. (5) Ne siz benim taaptığıma taparsınız. (6) Sizin dininiz size, benim ki de bana. Buyuruyor. Mağaza sahiplerinin, inatlaşma zihniyeti ile, Yüce Türk Milletinin de gelenekleri ile bu inatlaşma ve saygısızlıklarına karşı, en iyi cevap: Türkiye’nin her yerinde bu mağazalar zincirine ilgi en iyi cevap ilgi göstermemektir.

 

Ülkemize turist ve iş amacıyla gelip, Domuz etine ilgi duyanların ihtiyacının karşılanması için, Domuz etinin satılmasına karşı değiliz. Sadece Domuz eti ve ürünlerinin bağımsız küçük bir soğutucuda satılmasını öneriyoruz:

 

Mağaza yetkilileri iyi bilmelidirler ki, bu öneriyi kendilerine sunan kişi, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, Türk Milliyetçisi bir kişidir.

 

Mağazalar zinciri yetkililerinin, müsadesi olursa, iftira atmamak şartıyla sadece ticari ahlaklarını Yüce Türk Milleti ile paylaşacağız. Namuslu ve şerefli bir insan, iftira atmaz. Bunun bilincinde olmanız da fayda vardır.

 

Bu mağazalar zincirinin, Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Ramazan paketleri hazırlamaları ve Kurbanlık satmaları; veliniymeti olan Yüce Türk İslam alemine saygı ve sevgi duymaları mı, yoksa sadece ticari kazanç elde etmeleri için mi bu işi yapıyorlar?

 

TBMM DE Kİ, DOKTOR, KİMYACI, BİYOLOG, ZİRAAT MÜHENDİSLERİ VE MALİYE BAKANINA ÇAĞRI!

 

Türkiye genelinde bin’nin üzerinde mağazası olan ticari kuruluşlar, başta Maliye Bakanlığı olmak üzere, TBMM de ki, vicdan muhasebesi ahlakına sahip, Vatan sevgisini ruhunda taşıyan kadirşinas Milletvekillerinin, kendilerine oy verip TBMM’ne gönderen seçmenlerine karşı bu faaliyetler, saygısızlığın ta kendisi değil midir? Ayrıca Türk sanayicisinin ve çiftçisinin sömürülmesinde de haberleri var mıdır? Nasıl sömürülüyor? Üreticinin ürettiği ürünleri mağazalarında satmaları için, üreticiden alınan raf bedeli, kuruşu kuruşuna raf bedeli geliri olarak, muhasebe defterlerine işleyip, vergilendiriliyor mu? Ayrıca küçük bakkalları bitirmek için, haksız rekabet etmeleri de, bir ekonomik terör değil midir? Türk sanayicisinin ürettiği ürünlerin alımında, binlerce mağazası olan bazı ticari kuruluşlar ne yazık ki, haksız rekabet etmeleri Türkiye de, hem siyasi hem de ekonomik bakımından stratejik önem taşıyan olayların meydana gelmesine bu zihniyetleriyle davetiye çıkarmıyorlar mı?

 

Maliye Bakanlığı ve Ruhunda Vatan sevgisi olan Milletvekillerinin, partiler üstü olan bu Milli konuyu müşterek çalışmalarıyla, ekonomik, siyasi ve sağlık terörün oluşmasını frenlemek için, acilen önlem alınması gerek miyor mu? Türk sanayicisinden raf bedeli olarak aldığı ücreti, muhasebelendirmeyerek ürün alımına yansıtıp sözde ucuz ve indirimli satış politikaları ile haksız rekabetin kapısını açmak değil midir? Domuz eti ile helal ürünleri bir arada satan büyük mağazalarda alışveriş yapmak ayrı bir ekonomik darboğaz demektir. Bu mağazalara gitmek için, hem insanları yüklü harcamaya hem de kilometrelerce yol gidip, hem israf edip yakıt harcaması, hem de trafik yoğunluğunun oluşmasına sebep olup, Allah korusun trafik kazalarının oluşmasına sebep olunmuyor mu? Allah aşkına, bu iddialar yanlış ise, hodri meydan! Buyurun cevap verilsin?

 

Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağının göklerde dalgalanması uğruna canlarını feda eden, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cümle Vatan şehitlerini rahmetle, Gazileri minnetle anar. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.

 

KAYNAKÇA:

 

Hadis-i şerif: Hz Muhammed ve Hadisleri Yazar: Abdulbaki Gölpınarlı Okat yayınevi Kasım 1964

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun