‘Dolu alarmı’ İstanbul’daki otopark sıkıntısını hatırlattı!

‘Dolu alarmı’ İstanbul’daki otopark sıkıntısını hatırlattı!
27 Haziran 2018 10:53

İstanbul’daki ‘ceviz büyüklüğünde dolu yağacak’ alarmı gözleri kentteki otopark sorununa çevirdi. İşte son seferberlik yeniden akıllara gelen İstanbul’un otopark karnesi…

 

 

Seda Önceler / Sözcü

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış açıklamasının ardından uzmanlardan gelen ‘ceviz büyüklüğünde dolu yağabilir’ uyarısı dün İstanbulluları alarma geçirdi.
Her ne kadar akşam saatlerinde AKOM tekrar bir açıklama yaparak, dolu riskinin azaldığını duyursa da İstanbullular tedbiri elden bırakmadı.

Sürücüler araçlarını korumak için ilginç yollara başvurdu. Binlerce araç sahibi kapalı otoparklara akın etti. Şehir genelinde AVM’lerinki dahil tüm kapalı park yerleri doldu.Dolu alarmıyla caddelerde ve açık otoparklarda ilginç görüntüler ortaya çıktı. Üst geçitlerin altından, balkon altlarına kadar kentte hemen her yer park edilmiş araçlarla doldu taştı.
Açıkta kalan araçlar ise battaniye, halı, karton gibi malzemelerle korunmaya çalışıldı. Yüz binlerce araç sahibinin dolu operasyonu gözleri kentteki otopark sıkıntısına çevirdi.

 

İSTANBUL’DA KAPALI OTOPARK SIKINTISI

 

TÜİK verilerine göre; İstanbul’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 3 milyon 571 bin. Bunların 2 milyon 669 bini otomobil, 86 bini minibüs, 45 bini otobüs, 637 bini kamyonet ve 134 bini de kamyon. Ve bu rakamlara her geçen ay binlercesi ekleniyor.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/dolu-alarmi-yeniden-hatirlatti-istanbulda-otopark-sikintisi-2489955/

 

Fotoğraf: Sözcü