Dolgu

Dolgu
9 Kasım 2020 20:19

Dolgu, insan vücudunun yapısında yer alan hyalüronik asit maddesinin cilt altına enjekte edildiği bir medikal estetik yöntemidir. Hyalüronik asit maddesinin dolgu uygulamalarında tercih edilmesinin bir sebebi de cilde parlaklık sağlamasıdır

Dolgu uygulamaları temelde aynı prensip ile gerçekleştirilmekte ancak uygulandığı bölgeye göre farklı şeklide adlandırılmaktadır. Yüz dolgusu, dudak dolgusu, göz altı ışık dolgusu hastaların sıklıkla başvurduğu tedavi yöntemleridir.

Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu, dudaklarının daha dolgun bir görünümde olmalarını arzu eden hastalarda olumlu ve doğal sonuçlar yakalanmasını sağlamaktadır. Dudaklarda istenen dolgunluk seviyesine göre kullanılan dolgu malzemesi miktarı artabilmektedir.

Dudaklarda hacim artışını yüz şekli ile genel uyumu yitirmeden orantılı bir biçimde sağlamak estetik bir görünüm elde etmede önemli rol oynamaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusu

Işık dolgusu, göz altı ışık dolgusu olarak da anılmaktadır. Derin yapıda olduğundan dolayı çökmüş görünen göz altı çukurlarına ve göz altı morluklarına aydınlık bir görüntü sağlamayı hedefler. Işık dolgusunda hyalüronik asit beraberinde bağ dokularına olumlu etki eden medikal içerikler de kullanılmakadır.

Yüz Dolgusu

Yüz dolgusu yaşlı bir görünüme sebep olan çökük görüntünün giderilmesine, kırışıklıkların doldurulmasına ve böylece gerginlik kazanmasına ve sarkmaların toparlanmasına yönelik olarak yapılmaktadır. Yanaklar, elmacık kemikleri, çene gibi alanlar yüz dolgusunun uygulanabildiği alanlardır.

Dolgu Uygulaması

Doktor muayenesinde hastanın talepleri ve cilt problemleri değerlendirilir ve hastaya en uygun tedavi seçenekleri oraya konulur.

Dolgu uygulaması öncesinde lokal anestezi yapılır ve 20 dakika boyunca lokal anestezinin etkisini göstermesi beklenir. Daha sonra hyalüronik asit içeren dolgu maddesi belirlenen bölgelere enjekte edilir. Uygulanan bölgelere göre değişmekle birlikte süre genellikle yarım saati geçmez.

Uygulama sonrasında gündelik yaşantıya devam etmeye engel bir durum söz konusu değildir.

Seans Sayısı

Dolgu tek bir seansta gerçekleştirilir. Ekileri ise kısa sürede ortaya çıkmaya başlar. Hyalüronik asit vücut tarafından emildiği için etkileri zamanla azalarak kaybolur. Kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 8 ila 12 ay süresinde etkiler kaybolur. Bu nedenle daha uzun süreli etki için belirli aralıklarla tekrarlanmalıdır.

Kaynak: Yüz, dudak, göz altı dolgusu