Dolar/TL’ye Brunson etkisi

Dolar/TL’ye Brunson etkisi
12 Ekim 2018 16:24

İki buçuk aydır ev hapsinde olan ABD’li rahip Brunson davasının bugünkü duruşmasında savcı adli kontrol talebinin kaldırılmasını istedi. Çıkacak karara ilişkin beklentiler dövizde gerilemeye neden olmuştu. Bugün 5.84 seviyelerine kadar gevşeyen dolar karar sonrası saat 15.35 itibari ile 5.90 seviyesini test etti.

 

 

 

Dolar/TL güne, Türkiye’de yargılanan Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın bugün yapılacak duruşmada serbest bırakılabileceği ve bu sürecin ABD Türkiye ilişkilerini olumlu etkileyeceği bekleniyor. Brunson kararı öncesi 5.84 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL, adli kontrol talebinin kaldırılması kararı sonrası 5. 90 seviyesini test etti.

 

TL bu hafta dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimlerinden de daha iyi performans gösteriyor. Geçen hafta 6.20’li seviyelerden tamamlayan dolar/TL hafta boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi. Bankacılar küresel piyasalarda sert satış baskısının da yaşandığı bu hafta dolar/TL’deki düşüş sürecini Türkiye-ABD arasındaki gerginliğin azalabileceği beklentilerine bağladılar.

 

Kaynak: Sözcü