Dolar yine yükseldi

Dolar yine yükseldi
21 Ağustos 2014 08:49

ABD Merkez Bankası’nın (FED) istihdam piyasasında beklenenden daha güçlü durumdaki toparlanmanın, faiz oranlarının düşünülenden daha erken yükseltilmesine yol açabileceğinin işaretini vermesiyle dolar 2.18 liranın üzerine çıktı.

 

 
ABD para birimi erken işlemlerde 2.1870 lirayı da aşarak 2.19 liraya dayandı. Dolara paralel olarak yükselen euro da 2.8990 ile 2.90 liraya dayanınca, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.54’ü geçti.

 

 

ABD Merkez Bankası’nın 29-30 Temmuz’daki para politikası kurulu toplantısının açıklanan tutanaklarına göre, FED üyelerinin çoğu faizlerin yükseltilmesi gereken zaman konusundaki fikirlerini değiştirmeden önce daha fazla kanıt görmek de istiyor.

 

 

Tutanaklarda FED yetkililerinin istihdam piyasasının beklenenden daha hızlı bir iyileşme kaydettiği konusunda “genel olarak hemfikir” olduklarının altı çizildi.

 

 

FED tutanaklarındada, “Çoğu üyenin faizlerin yükseltileceği zaman konusunda fikirlerinde oluşabilecek bir değişiklik ekonomide, istihdam ve enflasyondaki yönelime ilişkin gelecek bilgilere bağlı olacaktır” denildi.