Doktorlar 232 dişini çekti!

Doktorlar 232 dişini çekti!
24 Temmuz 2014 11:53

Hindistan’da doktorlar 7 saat süren bir operasyonla 17 yaşındaki bir gencin ağzındaki 232 dişi çekti.

 

 

Mumbai’deki JJ Hastanesi Diş Hastalıkları Bölümü Müdürü Dr. Sunanda Dhiware, Ashik Gavai’nin sağ yanağındaki bir şişlik nedeniyle hastaneye geldiğini söyledi.

 

 

18 aydır bu rahatsızlığı çeken genç, yaşadığı yerdeki doktorların rahatsızlığın nedenini çözememesi ardından yaşadığı köyden hastanenin bulunduğu kente geldi.

 
Doktorlar hastanın durumunun nadir olduğunu ve ağızda bu kadar çok diş bulunmasının bir ‘dünya rekoru’ sayıldığını söyledi.
Doktorlar Gavai’nin hastalığının nedeninin karmaşık bir odontoma (kaynağını dentinden alan veya dentinden oluşan herhangi bir tümör) bileşimi olduğunu, bu yüzden tek bir dişetinin birçok diş çıkardığını söylediler.

 

 

Dr. Dhiware, operasyonu şöyle anlattı: “Bir kez açtığımızda inci gibi küçük dişler birer birer dışarı çıkmaya başladı. Başlangıçta onları topluyorduk ve gerçekten küçük beyaz inci gibiydiler. Ancak daha sonra yorulmaya başladık. Toplamda 232 diş saydık.”

 

 

240720140945547256531_3

 
Dr. Dhiware 30 yıllık kariyeri boyunca hiç böyle bir olaya rastlamadığını belirtti.

 
Gavai’nin babası Mumbai Mirror gazetesine, oğlunun bir ay önce ağır bir ağrıdan şikayetçi olmaya başladığını, bunun kansere dönüşmesinden korktuğunu, bu yüzden oğlunu Mumbai’ye getirdiğini söyledi.

 

 

Kaynak: BBC Türkçe