Doğru Akustik Ses Yalıtım Malzemesi Nasıl Kullanılması Gerekir

Doğru Akustik Ses Yalıtım Malzemesi Nasıl Kullanılması Gerekir
6 Aralık 2019 16:42

Akustik ses yalıtımı birçok alanlarda uygulayabilirsiniz, ev, işyeri, fabrikalar, araçlarda, teknelerde ve bunun gibi birçok alanda bu konforu yaşayabilirsiniz. Fakat kullanım alanlarına bağlı olarak ürünler değişmektedir. Doğru ürünleri temin etmek adına Turkish Acoustic satış ofisimize hangi ürünleri satın almanız gerektiği hakkında danışabilirsiniz. Turkish Acoustic tüm Avrupa normlarında satış yapmaktadır. Geçmiş tecrübesine dayanarak müşterilere en doğru ürünleri satmayı çaba sarf etmektedir. Bu duruma istinaden müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya çaba sarf etmektedir.

 

1

 

Kongre merkezlerinde genel olarak müşterilerimize önerimiz delikli ahşap panellerdir. Delikli ahşap paneller delikleri sayesinde sesi parçalayarak deliklerin arkasındaki kumaşa ses çarparak yok olmasını sağlamaktadır. Bu sayede hem dekoratif görünüme sahip olabilirsiniz hem de ses yalıtımı yapmış olacaksınız.

Sinema salonlarında ses yalıtımı yapabilmeniz adına ortamın akustiğini sağlamanız gerekmektedir. Bu sayede filmlerde müşterilerinize 3 boyutlu müziğin keyfini yaşatabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti ön planda olan müşterilerimiz için duvarlarda tekno touch sünger panel kullanarak dekoratif görünüme ve uygun bir akustiğe sahip olabilirsiniz alçıpan ile duvar arasına bondex sünger kullanırsanız yan salonlara sesin geçişine engel olabilirsiniz. Tavanlara ise kanopi tavan panelleri kullanarak memnun ayrılan müşterilere sahip olabilirsiniz.

2

Spor Salonlarında kullanılmasını önerdiğimiz ses yalıtım malzemesi ise tabanlara akustik şilte kullanarak üstlerine kauçuk zemin karoları kullanıldığında, üst katlarda salonunuz yer alıyorsa alt katlara gitmesine engel olması ile birlikte titreşim için emilim yapmaktadır. Bununla birlikte duvarlarda bondex süngerleri duvarlarınızın arasına alçıpan ile kullanırsanız aynı şekilde yan binalara sesin gitmesine engel olabilirsiniz.

Stüdyolarda veya evinizde küçük çaplı stüdyo yapmak istiyorsanız uygun bütçelerle sesin duvara çarpıp geri dönmesine (eko yapmasına) engel olabilirsiniz. Ses yalıtım malzemesi kullanım çeşitleri ikiye bölünmektedir. Bazı ürünler sesin geçişini engellemektedir, bazıları ise sesin duvarlara çarpıp geri dönmesini engellemektedir. Sizin amacınıza bağlı olarak ürün talepleriniz Turkish Acoustic’ e danışarak hangi ürünleri kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu ürünler arasında stüdyolarda genel olarak sesin geri çarpıp geri dönmesinden şikayetçi olmaktadır sesin geri dönüşümünü engellemek adına duvarlarınızda dekoratif olarak duran labirent sünger veya piramit sünger kullanabilirsiniz. Bu süngerler içerisinde bulunan kimyasal ile duvarın sese karşılık vermesini engellemektedir ön planda bulunması gereği sesi emerek sesi sönümlemektedir. Yan dairelere sesin rahatsız edici düzeye ulaşmasını engellemek adına şikayet almamanız adına dilerseniz alçıpan arasına yine bondex sünger kullanarak veya dilerseniz 3 katman olarak iki kat bondex sünger arasına kauçuk bariyer kullanım sağlarsanız yan dairelere sesin gitmesini yüksek düzeyde engel olabilirsiniz. Tavanlarda ise bildiğiniz üzere kullandığınız ürünlerin ağırlığına bağlı olarak alta sarkma durumu olabiliyor. Bunun için tavanda kullandığınız ses yalıtım ürünlerinde alçıpanla geçişini engelleyebilirsiniz. Veya üst katta bulunuyorsanız piramit süngerleri kontak sünger yapıştırıcı ile yapıştırırsanız mukavemeti yüksek olduğundan dolayı süngerlerin sarkmasına engel olabilirsiniz, bu sayede sesin tavana çarpıp geri dönmesine engel olabilirsiniz.

3

 

Araçlarda veya Teknelerde ses yalıtımı yapmak isterseniz, genel olarak müşterilerimize önerimiz alüminyum folyolu akustik süngerlerdir. Bu süngerler sesin folyoya çarpıp geri dönmesine rahat bir şekilde yolculuk yapmanız için gerekli bir üründür. İçerisinde yer alan akustik sünger çarpıp geri dönmeyen seslerin sıkıştırılmasına ve diğer katmanda kesilmesine yardımcı olmaktadır. Akustik yalıtımda önemli olan konulardan biri ise ses deliklerden sızıp gelebilecek bir enerjidir bu sebeple sesin iletkenliğini engellemek adına açık parazit bırakmamanız gerekmektedir, doğru uygulanıldığında güzel bir performans sağlamaktadır. Turkish Acosutic ile bunun gibi daha birçok ürünü iletişime geçip bu konforu tadabilmek adına bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.sesyalitimsungerleri.com/akustik-silte.html