Doğanın şifalı armağanlarından kekik

Doğanın şifalı armağanlarından kekik
4 Nisan 2014 17:53

Saygıdeğer okuyucularımız, yazımızın konusu, doğanın şifalı armağanlarından kekik hakkında olacaktır. Yıl 1995-Haziran, Borneo adası-Balıkpapan şehri:

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Uygur Türklerinin ikamet ettiği köylerden sohbet ve kaynak kişilerden notlar:

 

Uygurlu soydaşlarımızın, yaz ayının bunaltıcı sıcağında fanatikçe kekik kullanmaları dikkatimi çekti; merak edip sorduğumda edindiğim bilgileri, siz saygıdeğer okuyucularımızla da paylaşmayı Cenab-ı Allah nasip etti.

 

Eğer ki evinizde ve iş yerinizde kekik kullanıyorsanız grip ve benzeri hastalıklardan korunmuş olursunuz. Her zaman da sağlıklı olup, kimyasal içerikli ilaçlardan uzak kalmış olacaksınız. Grip hastalığının ne zaman gelip gittiğini bile farketmezsiniz.

 

Kekiği yanlızca lezzeti ve kokusu için değil bir sağlık verici olarak kullanınız. yaklaşık 400-1500 rakım arası rakımlarda yetişen bütün kekik çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Balıkpapan da ki soydaşlarımız, et, balık, çorba, pilav, kızartmanın yan etkisini azaltmak için kızartmalarda da kullanıyorlar.

 

Sabah namazını kıldıktan sonra, ilk işleri iki su bardağı kekiği 10-15 dakika demleyip bal ile tatlandırıp içiyorlar. Sıcak ülkelerde kekik kullanımına önem vermelerinin sebebi, hem bulaşıcı hastalıklardan korunmak için, hem de besinleri sıcaktan koruyup bozulmasını önlemek için kullanılıyor. Kekik serpilmiş et ve balığa mikrop yaklaşmayacağını unutmamalısınız.

 

Kekiği solunum yolları hastalıklarında, nezle, grip ve anjini kekik kullanarak iyileştirin. Bu tedavi yöntemine hayret edip şaşıracaksınız.

 

Dıştan kullanıldığı zaman kekik çok etkili bir mikrop öldürücüdür. Bu bakımdan böcek ısırmalarında deriye sürülerek kullanılacağı gibi cilt hastalıklarında banyo suyuna atılarak da kullanabilirsiniz. Kekik suyu ile banyo yapmak romatizma ve damar sertliği gibi rahatsızlıklara çok faydalıdır. Kuluncu da geçirdiğini unutmayınız.

 

REÇETE 1- Malzeme: Kekik, su. Hazırlanışı: Kekiği 5 dakika hafif ateşte lapa haline getirip, ağrıyan romatizmalı bölgeye sarıp yatın. Bu işlemi sabah ve akşam tekrarlayın 28 gün süre ile düzenli kullandığınız zaman, şifaya nasıl kavuştuğunuza hayret edeceksiniz.

 

REÇETE 2- Malzeme: 200 gram taze kekik, 0,7 litre votka, 0,3 litre su. hazırlanışı: Kekiği bir litrelik cam kavanoza koyun, votkayı ve suyu üzerine boşaltıp 10 gün sonra süzüp 5 gün daha dinlendirip hava almayacak şekilde ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin. Şifası: Diş ağrılarınız ve diş eti rahatsızlıkları için vazgeçemeyeceğiniz doğal bir tedavi yöntemidir. Kullanılışı: Diş macunu yerine günde 3 kere hazırladığınız kekik tentürü ile dişlerinizi fırçalayın. Başka bir şey kullanmayın. 15 gün sonra diş ve diş etleriniz nasıl şifaya kavuştuğuna hayret edeceksiniz.

 

REÇETE 3- Malzeme: 500 gram taze kekik, 2 litre sızma Zeytinyağı, 3 adet cam kavanoz. Hazırlanışı: Kekiği eşit miktarda üç’e bölün, kekiği cam kavanozlara koyup üzerine zeytinyağı’nı boşaltıp güneş görmeyen bir yerde muhafazaedin. 30 Gün sonra pamuğu süzgeçe serip süzdükten sonra, cam kavanoza koyun ışık almayan bir yerde muhafaza edin. Şifası: Hazırladığınız kekik yağı ile bell diz, adale, boyun ve romatizmal rahatsızlıklarınız için güvenle kullanabilirsiniz. Unutmayınız? Grip-nezle ve anti inflamatuar içinde çok faydalıdır. Kullanılışı: Kekik yağını masajlarda en az 15-25 dakika parmaklarınızın ucu ile dikine (Düşey) masaj yapın. Kesinlikle avucunuzun içi ile masaj yapmayın, çünkü avucunuz yağı emecektir, yaptığınız masaj cildin emmesi gerekir. Dahili kullanımlarınız için, aç karnına günde üç defa bir tatlı kaşığı yiyebilirsiniz.

 

NOT: Kullanacağınız Zeytinyağı, cam veya teneke ambalajda olması gerekir. Kesinlikle pet, plastik ambalajda ki yağı kullanmayınız.

 

REÇETE 4- Yaz aylarında hastalıklarınıza hastalık ilave etmek istemiyorsanız, evde hazırlanan limonata ve benzer içeceklerde taze kekik kullanarak, hastalıklardan korunabilirsiniz.

 

REÇETE: 5- Malzeme: Bal, kekik. Kullanılışı: Taze kekik mutfak robotunda püre haline getirilip bal ile macun yapılır. Şifası: Midenizi balgamdan temizler, öksürüğü tedavi eder, mide bulantısını geçirir ve iştahı açar. Bu reçete, gözün görme kuvvetini arttırır. Kalp sancısına çok iyi gelir. !5 gram tuz veya doğal ev yapımı sirke ile içilirse balgamı kesek kesek söker.

 

NOT: Guatr sorunu olanlar ve hamile kadınlar kullanmaktan kaçınmalıdır.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri Minnetle Anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

ÖZDEYİŞLER:

 

1- Ruhun yasaları dünya şartlarının dışında ve üstündedir. Onun için insan hayatta her şeyini yitir de ruhu kalır. (Seyfettin Pınar)

2- Olmayınca hasta kadrin bilmez adam sıhatin. (Fitnat)

3- Rahmetle anılmak istiyorsan ya okunacak şeyler yaz, ya da yazılmaya değer şeyler yap. (Numan Aladağ)

4- Bir hastayı tedavi etmek isteyen vicdan sahibi hekim, bir çare bulacak, hiç bir çare bulmak istemeyen ağrı kesici endeksli ilaç yazacak. (Numan Aladağ)

5- Cüzdan muhasebesine odaklı bir insanın, huzurlu olduğunu gören var mı?. (Numan Aladağ)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun