Doğan Güreş’in cenazesinde ev sahibi gibiydi çünkü..

Doğan Güreş’in cenazesinde ev sahibi gibiydi çünkü..
17 Ekim 2014 17:30

1990-1994 yılları arasında Genelkurmay Başkanı olan Doğan Güreş dün toprağa verildi.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Tayyip E. cenazenin baş köşesinde ve cenazenin en önemli sahibi konumundaydı, daha doğrusu kendi kendini bu cenazenin baş sahibi olarak algılama pozisyonundaydı.

 

 

2007’den itibaren kan kusturdukları arasında en ağırlıklı olarak askerlerin olduğu bir durumda eski bir Genelkurmay Başkanı’nın cenazesinde, ev sahibi, askerin, ordunun sahibi, eski Genelkurmay başkanlarının baş sahibi edasıyla cenaze merasimin olduğu alana prima donna gibi yayılmasının sebebini ise, ben şöyle yorumluyorum…

 

Normalde insanlar ve politikacılar eğer bir kurum ile çok ihtilaf yaşadılarsa o kurumun sosyal olaylarında biraz mesafeli olurlar.

 

Örneğin, öğretmen dernekleri ile çok kavgalı bir milli eğitim bakanı öğretmenlerin, mesela, yıl sonu balosunda diyelim, balonun baş köşesine oturup, öğretmenlerin en candan babası, çok sevdikleri ve bağırlarına bastıkları makam büyükleri gibi durmaz, baloya katılsa bile şöyle biraz geriden köşeden durur ve baş balo sahibi gibi değil, bir misafir gibi davranırlar.

 

Tayyip Erdoğan’ın askerle ilişkisinin de doğası aslında eski bir askerin cenazesinde bu şekilde yer almaya çok müsait değil, hatta asker yana yakıla davet etse bile, normalde insanlar kendi içinde, “Ya, ben bunlara bayağı bir kötülük ettim, bunların sosyal olaylarının ev sahipliğine de çok uygun değilim” der ve en öne atlamazlar.

 

Tayyip Erdoğan’ın dünkü cenazeyi bu kadar sahiplenmesinin ardında ise, Necdet Özel ile olan ilişkileri yatıyor.

 

Necdet Özel Tayyip Erdoğan’a büyük bir ihtimamla onun sivil otorite olduğu, askerin elbette sivil otoriteye tabii olduğu, tüm ordunun da Tayyip Erdoğan’ın emrinde olduğu, Tayyip Erdoğan’ın kendisini orduya yabancı hissetmesi için bir neden olmadığı o kadar çok anlatmış, belli etmiş ki, Ergenekon, darbeci vs. diyerek senelerce kırmızı gözlerle baktığı ordunun sahibi olduğu kanısında şu anda.

 

O kadar iyi ikna olmuş ki anlayacağınız, bu kadar olur yani…

 

İkna olmuş derken, “O öyle sanıyor” anlamında söylemedim.

 

Necdet Özel Tayyip Erdoğan’ı bu konuda gerçekten çok ikna etmeyi başarmış anlamında söyledim.

 

Neyse, zaten kafam yorgun biraz, fazla uzatamadan söyleyeyim yeniden…

 

Necdet Özel Tayyip Erdoğan’ı ordunun sahibi olduğuna iyice ikna etmiş, analizim bu.

 

Bayağı bir güçlü bağ da oluşmuş aralarında bir de…

 

 

 Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar