Doğalgaza yine zam geldi

Doğalgaza yine zam geldi
30 Eylül 2012 22:06

BOTAŞ Genel Müdürlüğü doğalgaza yüzde 9.8 zam yaptı.
 
BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada uluslararası ham petrol ve petrol ürün fiyatlarındaki yükselmelere bağlı olarak doğal gaz maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zarureti doğduğu bildirildi.
 
BOTAŞ, bu itibarla 1 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere doğal gaz satış fiyatlarının, nihai tüketici fiyatlarına yüzde 9.8 oranında yansıyacak şekilde artırıldığını bildirdi.
 
BOTAŞ’IN ZARAR ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞ, ZAMMI HABER VERMİŞLERDİ

 
Reuters’a bilgi veren bir yetkili, BOTAŞ’ın 2011 yılında 1.3 milyar lira zarar ettiğini ve bu yıl zarar etmesinin yüksek ihtimal olduğunu kaydederek “BOTAŞ’ın aldığı gazı daha düşük fiyattan satmasının bir maliyeti var. Birkaç kamu kurumu da yüzde 10’dan az olmamak üzere doğalgaza zam yapılmasını talep ediyor. Ekonomi yönetimi son durumu değerlendirecek, talep daha yüksek de olsa doğalgaza yüzde 10-15 aralığında zam yapılabilir” demişti.
 
En son 1 Nisan’da elektrik fiyatlarına yüzde 8.1, doğalgaz fiyatlarına da yüzde 18.72 zam yapılmıştı.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada BOTAŞ’ın maliyetinin altında doğalgaz satmasının bütçeyi olumsuz etkileyen unsurlardan biri olduğunu söylemişti.