Doğal yaşamın adresi

Doğal yaşamın adresi
23 Mart 2017 10:53

Gökçeada’ya gittiğinizde doğal güzelliklerle burun buruna geleceksiniz. Doğallığın ve zerafetin bir arada olduğu adada, bolca aktive ve alışveriş imkanı bulacaksınız.

 
Gökçeada koşulları doğallıktan yana olduğu için, tamamen doğal ürünleri de içerisinde barındırıyor. Doğal bir ortama gittiğinizde doğal ürünler de dikkatinizi oldukça çekecek ve doğal olarak onlara yöneleceksiniz. Süt ürünleri, bal ve özellikle zeytinyağı doğallıkta sınır tanımıyor.

 
Adada üretilen zeytinyağı, az bir asit derecesine sahip. Asit derecesinin az olması da yağın kalitesini ve doğallığını simgeliyor. Ada için en önemli unsurlardan birisi de zeytinyağıdır.

 
Bir diğer doğal ürün ise süt ürünleri. Ada içerisinde bulunan küçük köylerden elde edilen bu ürünler, fazlasıyla doğal ve ada içerisinde kendine özgü. Eski Rum köylerinde yaşayan insanlar, sütü elleriyle sağarak temiz bir ortamda muhafaza ediyorlar. Ayrıca sütten elde edilen yoğurt ve peynirler de görücüye çıkıyor.

 
Adaya özgü olan diğer çeşitler de salça ve reçeller. Adada her Pazar günü köylüler açık Pazar kuruyor. Bu pazarda da ev yapımı doğal ürünler satışa sunuluyor.

 
Gökçeada’da aktivite arıyorsanız, konaklama yaptığınız Gökçeada otelleri veya Gökçeada pansiyonlarından yönünüzü zıt tarafa çevirmelisiniz. Ada etrafında bulunan kulüpler sayesinde, sörf dersi alabilirsiniz. Eğer sörf yapmaya alışkınsanız, kendi başınıza da yapma imkanınız var.

 
Tarihi bir köyde kalmak istiyorsanız Eski Bademli köyünde bulunan Son Vapur Konukevi’nde veya Zeytinliköy’de bulunan Zeydali Butik Otel’de konaklayabilirsiniz.

 
Sörf yapmak istemezseniz, ekipmanlarınızı toplayarak suyun biraz daha derin kısımlarına yolculuk yapabilirsiniz. Gökçeada, dalışlar için oldukça uygun bir suya ve deniz altı zeminine sahip.