Doçentlik bekleyenlere müjde

Doçentlik bekleyenlere müjde
7 Şubat 2018 21:00

Yardımcı Doçentlik kapsamına alan Kanun Teklifi kabul edildi. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in son dakika paylaştığı tweetle müjdeyi verdi, “Şu an doçentlik süreci sözlü sınav aşamasında kalan ve yayından geçenler doğrudan doçent ünvanı alacak” dedi.

 

 

 

“Yardımcı doçentlik” kadrosunun kaldırılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

 

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülen ve Yardımcı Doçentlik değişikliğini kapsayan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi komisyonda kabul edildi.

Kanun teklifi ile yardımcı doçentlik yerine doktor öğretim üyesi kadroları oluşturulması planlanıyor.

Uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacıları öğretim görevlisi kadrolarına dönüştürülmesi bekleniyor. Üniversitelerarası Kurul bünyesinde Yönetim Kurulu oluşturulması amaçlanıyor. Tezsiz Yüksek Lisans ücretlerinin belirlenmesi yetkisiyle ilgili düzenlemeye gidilmesi bekleniyor.

 

DOÇENT OLACAKLAR

 

CHP Bursa Milletvekili ve CHP Sağlık Komisyonu ve TBMM Eğitim Kültür Spor Gençlik Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil de Twitter’dan müjdeyi verdi.

 

İrgil, “Doçentlik Yasası. Bir müjde. Şu an doçentlik süreci sözlü sınav aşamasında kalan ve yayından geçenler doğrudan doçent ünvanı alacak. Hayırlı olsun” dedi.

basliksiz-3-7

 

Kaynak: Sözcü