Diz-mafsal ağrıları ve kuvvet şurubu reçeteleri!

Diz-mafsal ağrıları ve kuvvet şurubu reçeteleri!
28 Aralık 2018 10:51

Değerli okuyucularımız, Bazı seyahatler münasebetiyle, yazılarımıza ara verdik. Yeniden beraber olmanın gönül huzuru içerisinde hepinizi en kalbi duygularla selamlıyarak, yeniden sizlerle beraber olmayı nasip eden, Rabbime hamd ediyorum.

 

 

 

Halkın habercisi ailesi olarak, 2019 Yılının Büyük Türk Milleti için, sağlıklı, bereketli ve kazasız belasız bir yıl olmasını Canab-ı Allah’tan niyaz edyoruz.

 

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

 

Cenab-ı Allah, 2019 yılında, ruhunda Allah korkusu ve vatan sevgisi olanların, vatana hizmet etmesini kendilerine nasip etsin. Amin

1987-2018 Yılları arası Borneo adası seyahat notları: Endonezya’nın Borneo adasında ki, Balıkpapan-Longkalis şehrinde ikamet eden Uygur Türklerini, ziyaret etmek nasip oldu. Burada Türk soydaşlarımızın, bazı pratik reçeteleri uygulaması dikkatimi çekti. Soydaşlarımızdan bazı reçetelerin förmülünü talep ettim. Bazı reçeteleri siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız:

Kim ne derse desin, Türk her yerde Türktür.

 

REÇETE 1-
Diz ağrıları ve mafsal şişkinlikleri için reçete:
Malzeme:
1- 300 Gram bal kabağı.
2- 200 Gram arpa unu.
3- 40 gram toz zencefil veya 100 gram taze zencefil rendesi.
4- Bir tatlı kaşığı bal.
5- Bir su bardağı su.

Hazırlanışı: Bal kabağı bir su bardağı su ile pişirilip ılık olduğu zaman, 200 gram arpa unu, zencefil ve bal ilave edilir.

Uygulanışı: Hazırlanan bu karışım, yakı haline getirilip akşam yatmadan önce dizlerin veya bel’in ağrıyan bölgesine sarılmalıdır. İlk önce bir tülbent ile daha sonra da, streç film ile iyice sarılmalıdır.
Şifası: Bu uygulamayı, 5 ile 7 gün arası yaptıgınız zaman, çok şükür rahatladım diyeceksiniz.
NOT: Bu reçetenin şifası, insan tabiatına göre değişebilir. Onum içindir ki, tedavi de sabır ve iradenin kuvvetlendirilmesi çok etkilidir. Bu reçete, 12 saat’te bir yenilenecektir.

 

REÇETE 2-
Tokatlı ziraatçı Mustafa amca’nın, kuvvet şurubu reçetesi:
Malzeme:
1- 6 Adet elmanın kabuğu.
2- Süzülen elma kabuğu suyu ile eşit miktarda süt.
3- Bir çay kaşığı toz zencefil.
4- Bir yemek kaşığı bal.
5- Üç su bardağı su.

Hazırlanışı: Elmaları ılık su ile iyice yıkayıp havlu ile kurutunuz. Kabuklarını kalınca soyup zencefil ile beraber tencereye koyunuz, kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kısık ateşte haşlayıp süzünüz. Süzdükten sonra eşit miktarda süt ve bir yemek kaşığı balı ilave edip, iyice karıştırın cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ediniz.

Kullanılışı: Bu şurup, 3 günde tüketilmelidir. 3 günde bir yeni şurup yapınız. Günde üç defa yemeklerden sonra bir çay bardağı içilir.
NOT: Yüz kilo ağırlığında olanlar, bir su bardağı içmelidirler.

Şifası: Bu şurup, kış mevsiminde, çok kuvvetli bir doğal şuruptur. Kış hastalıklarından korur.

Ayrıca Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis-i şeriflerinde: “İlaç yerine iradenizi kuvvetlendirin” buyuruyor. İrademizi kuvvenlendirmedikçe, dünyanın en etkili ilacı kullanılırsa dahi, etkisi olmaz. Tedavide, iradenin kuvvetlendirilmesi şarttır.

NOT: Tokatlı ziraatçı Mustafa amcanın, elma ile ilgili reçetelerini, siz değerli okuyucularımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu reçeteler, bilgi amaçlıdır. Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak reçeteleri kullanmanız daha faydalı olur.

Cümle Vatan şehitlerini, T. Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Tokatlı ziraatçı Mustafa amcayı Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

KAYNAKÇA:

1- Tokatlı ziraatçi merhum Mustafa amca’nın, sohbet notları.

2- Numan Aladağ’ın, Endonezya-Balıkpapan gezi notları.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun