Diyet & Beslenme Danışmanlığı Nedir?

Diyet & Beslenme Danışmanlığı Nedir?
9 Kasım 2020 20:18

Yaşam boyunca, doğru beslenme hem sağlık hem de fiziksel anlamda oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Kilo alma ve kilo verme süreçleri doğru şekilde olmadığı taktirde kişide bazı rahatsızlıklar ve estetik sorunlar yaratabilir. Diyet ve Beslenme Danışmanlığı hizmetleri alarak kilo alma ve kilo verme süreçlerinizi ideal şekilde yürütebilir, hem sağlığınızı hem de fit görünüşünüzü koruyabilirsiniz. Kilo problemlerinizi doğal yöntemler ile çözerek daha iyi bir vücuda sahip olabilirsiniz.

 

Diyet ve Beslenme Danışmanlığı, kişinin sağlıklı beslenmesini, sağlıklı egzersiz ve spor programları ile harmanlamak ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılmasında ön ayak olarak, bireylerin yaşam kalitelerinin yükselmesine katkıda bulunur.

Kurumsal Diyet & Beslenme

Kurumsal beslenme, bir iş yeri bünyesindeki çalışanların beslenme durum ve düzeylerini kontrol altına alarak hem kişisel sağlık durumlarını korumayı hem de iş yerinin verimini arttırmayı hedefler. Bu kontroller sayesinde çalışanlar açısından sağlıklı bir yaşam adına ideal beslenme ve spor programları belirlenirken; iş yeri sahibi açısından çalışanların verimini arttırır, sağlık harcamalarının azalmasını sağlar ve işe gelmeme durumlarını azaltır.

Çocuklarda Diyet & Beslenme

Çocukların sağlıklı gelişimlerine destek olmak ya da doğuştan veya sonradan etkili olan faktörlerle kilo problemi yaşayan çocuklara yardımcı olabilmek adına da diyet ve beslenme hizmetleri verilir. Çocuklar, yaşları gereği gelişime açık oldukları gibi bu gelişimden olumsuz etkilenmeleri de mümkündür. Çocukların ihtiyaç duydukları vitaminler olduğu gibi bunların fazla olmaları da rahatsızlık yaratabilir. Oldukça karışık olan bu beslenme durumları bir uzman diyetisyen kontrolünde oldukça kolay bir şekilde yürütülebilir. Hangi gıdanın nasıl pişirileceği, nasıl bir oranda tüketileceği gibi hususlar çocuğun vücut tipine en uygun şekilde belirlenir.

Hastalık Sürecinde Diyet & Beslenme

Her bireyin beslenme ve diyet programlarına dikkat etmesi gerekirken bu durum özellikle hasta bireylerde daha da özen gerektirir. Kronik rahatsızlığı olan kimselerin ömür boyunca belirli bir düzende beslenmeleri gerekirken geçici hastalık durumlarında ise periyodik bir beslenme düzeni gerekir. Örneğin diyabet hastalığı bulunan kimseler ömürleri boyunca beslenme düzenlerine dikkat etmelidir zira bazı gıdalar kendilerine zarar verebilmektedir. Bu yüzden her daim uzman kontrolünde tüketim yapmaları gerekir. Öte yandan geçici bir rahatsızlık olan mevsimlik alerji durumlarında da hangi gıdaların kişide alerjik reaksiyonlara yol açtığı belirlenmeli ve kişinin rahatsızlığını dindirecek gıdaların belirlenmesi gerekmektedir.

Önce Sağlık

Hangi koşulda ve durumda olunursa olunsun, kişinin önceliği sağlığına dikkat etmek ve buna uygun olarak yaşamaya çalışmaktır. Uygun beslenme ve spor programları yardımıyla bireyin sağlıklı bir yaşam sürmesi desteklenir. Bu destekleme mutlaka bir uzman gözetiminde olmalı ve kontrol altında tutulmalıdır. Kulaktan dolma bilgiler kişiyi yanılgıya düşürebileceği gibi birtakım sorunlara da yol açabilir.

Ankara Diyet & Beslenme Danışmanlığı

Siz de sağlıklı ve refah bir hayat sürebilmek adına beslenme ve spor programlarınızı oluşturmak, diyetisyen gözetiminde kontrollü bir şekilde kilo alıp vermek ya da dilediğiniz fit görünüme kavuşmak adına uzman bir diyetisyen desteği alabilir, gönül rahatlığıyla beslenme sürecinizi başlatabilirsiniz.

Kaynak: Diyetisyen Gülden Demir