Diyarbakır’da F-16 düştü!

Diyarbakır’da F-16 düştü!
2 Eylül 2014 19:05

Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üssü’nde eğitim uçuşu yapan bir F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü.

 

Uçaktaki pilot fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu. Pilotun isminin Yüzbaşı Burcu Arpacı olduğu öğrenildi.

 

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’na eğitim uçuşu için havalanan F-16 tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki 2 pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

 

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı’nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

 

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “Diyarbakır’da 182’nci Filoya ait bir F-16 uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düşmüştür. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir” denildi.

 

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

 

Azerbaycan’a hareketinden önce yaptığı basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Erdoğan şunları söyledi:

 

“Az önce Genelkurmay başkanımla görüştüm. Bir F-16 uçağımız piste yaklaştığında bir bayan yüzbaşımız herhalde sıkıntıyı anlamış olacak ki atlayıp kurtuluyor. Uçak piste çakılmış oluyor. Diğer uçaklarda sıkıntı yok. Değerlendirmeden soran Genelkurmay gerekli açıklamayı yapacaktır.”

.

.