Diyarbakır’da BDP, PKK’nın ilk silahlı eylem yıldönümünü kutladı

Diyarbakır’da BDP, PKK’nın ilk silahlı eylem yıldönümünü kutladı
15 Ağustos 2013 23:22

 

Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, PKK’nın ilk silahlı eylem yıldönümü olan 15 Ağustos nedeniyle İstasyon Meydanı’nda mitingle düzenledi. Abdullah Öcalan posteri ile örgüte ait flamaların açıldığı mitingde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Öcalan’ın mesajını ileteceğini belirterek, “Diyor ki sayın Öcalan, ’21 Mart’ta tarihi Amed Nevruzunda başlattığım barış sürecine kesintisiz büyük destek veren halkıma şükranlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum’ diyor” dedi.BDP Diyarbakır İl Başkanlığı PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihinde Şemdinli ve Eruh İlçeleri’nde düzenlediği ilk silahlı eylemin yıldönümünü, bugün akşam saat 19.00’da İstasyon Meydanı’nda düzenlediği bir mitingle kutladı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı kutlamada sık sık Öcalan, PKK ve YPG lehine slogan atılırken, Öcalan posteri YPG ve PKK posterleri açıldı. Kürtçe müzik eşliğinde halayların çekildiği kutlama törenine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile bazı parti yöneticileri de katıldı.

“E DEVLET GİDİYOR, APOYLA GÖRÜŞÜYOR”

Polis kontrol noktasının bulunmadığı kutlamalarda, alana girmek isteyen 4 kişiden şüphelenen polis arama yaptı. Taşıdıkları poşette Öcalan flamaları bulunan 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Polisin gözaltı yaptığını duyan BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Metin Koç ile görüştü. Gözaltına alınanların nedenini soran BDP’li Zümrüt’e polis müdürü Koç, kişilerin taşıdığı poşette Öcalan flamalırının bulunduğunu, adli işlem için polis merkezine götürüldüğü cevabını verdi. Bunun üzerine BDP’li Zümrüt, “Suç mu? e devlet gidiyor Apoyla görüşüyor. Poster için gözaltı mı olacak?” cevabını verdi. Polis Müdürü Koç ise, “Evet devlet gidip görüşebilir, ancak kanunlar çerçevesinde bu suçtur. Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasına savcı karar verir” diye karşılık verdi.

ÖCALAN’INN MESAJ OKUDU

Havai fişeklerin atıldığı gecede konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın mesajı var” diyerek, “Demokratik çözüm ve barış sürecinin başlangıcından günümüze 5-6 aylık bir zaman geçti. Sayın Öcalan son yaptığı görüşmede eş başkanımız ve Pervin Buldan aracılığıyla sizlere bir mesaj göndermiş. Diyor ki sayın Öcalan, ’21 Mart’ta tarihi Amed Nevruzunda başlattığım barış sürecine kesintisiz büyük destek veren halkıma şükranlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum’ diyor. Sıkıntılarla birlikte çözüm süreci devam ediyor. Ama biz her şart ve koşulda barış için çalışmaya sonuna kadar devamı edeceğiz. Tercihi kendilerine bırakıyoruz. Bu süreç seçimlere heba edilebilecek bir süreç değildir. Herkes akılını başına toplamalıdır. Çünkü bu masaya kolay oturulmadı. Eğer o masadan kalkılırsa sonucu da iyi hesap edilmelidir. Bu halkın, Türkiye’deki halkların önüne savaşa artık tahammülü kalmamıştır” dedi.

Miting sırasında ölen PKK’lılar için saygı duruşunda bulunulurken, Kürtçe şarkıların söylendiği etkinlik geç saatlere kadar sürdü. BDP’liler daha sonra sabaha kadar nöbet tutacaklarını belirttikleri Belediye Konuk Evi önüne gitti.