Diyarbakır saldırısında dikkat çeken ayrıntı: Yine aynı hain pusu

Diyarbakır saldırısında dikkat çeken ayrıntı: Yine aynı hain pusu
29 Ekim 2014 21:13

Diyarbakır’da eşiyle alışveriş yapan astsubay başından vurularak ağır yaralandı. 4 gün önce Yüksekova’da da 1 uzman çavuş, 2 er alışveriş yaparken aynı şekilde şehit edilmişti.

 

Diyarbakır’da eşiyle alışveriş yapan astsubaya, arkadan yakalaşan maskeli 2 kişi tarafınsan silahlı saldırı düzenlendi. Astsubay Necdet Aydoğdu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bundan 4 gün önce de Türkiye, Hakkari Yüksekova’dan gelen acı haberle sarsılmıştı. 1 Uzman Çavuş, 2 Er, Yüksekova’da sivil kıyafetleriyle alışveriş yaparken silahlı saldırı sonucu şehit edilmişti. Yüzleri maskeli iki kişi askerlere arkasından yaklaşıp başlarına ateş etmişti.

 

PKK ‘BİZ YAPMADIK’ DEMİŞ, TSK TELSİZ KONUŞMALARINI AÇIKLAMIŞTI

 

PKK, yaptığı açıklamada Yükseova’daki saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini açıklasa da Genelkurmay Başkanlığı bugün örgütün sözde bölge sorumlularının yaptığı telsiz konuşmalarını yayınlamış ve talimatın örgütten geldiğini açıklamıştı. Türkiye bir başka facia haberi gelen Karaman’daki maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden gelebilecek haberlere kilitlenmişken Diyarbakır’dan yine bir saldırı haberi geldi.

 

YÜKSEKOVA’DAKİ SALDIRI GİBİ

 

Astsubay Necdet Aydoğdu Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Bu saldırıda da tıpkı Yüksekova’daki saldırıda kullanılan yöntemler kullanıldı. Yüzleri maskeli 2 kişi yine arkadan yaklaşt ve Astsubay’ın başına ateş açtı. Ağır yaralanan Astsubay Aydoğdu’nun kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu bildirildi. Ardından yapılan kalp masajıyla Aydoğdu’nun yeniden hayata döndürüldüğü açıklandı. Başından vurularak ağır yaralan Astsubay Aydoğdu, tıpkı Yükseova’da şehit edilen 3 asker gibi sivildi kıyafetliydi.

 

SUSTURUCUYLA SALDIRI İDDİASI

 

Bu arada, görgü tanıkları, saldırının susturuculu bir silahla gerçekleştiğini ileri sürdü. Bir görgü tanığı, arkadaşları ile birlikte olay yerinin hemen yanında bulunan bir internet kafede oturduklarını belirterek, “Birden bağırma sesi duyduk. Hemen dışarı çıktık. Astsubay kanlar içinde yerde yatıyordu” dedi.