Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi öldürüldü
28 Kasım 2015 12:00

Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi, başına isabet eden tek kurşunla öldürüldü.

 

 

 

 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, başına isabet eden tek kurşunla öldürüldü.Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Deyer, Tahir Elçi’yi kaldırıldığı hastanenin morgunda teşhis ettiğini söyledi. Deyer Elçi’nin nasıl öldürüldüğünü de anlattı.

 

Elçi nasıl öldürüldü? “Morgta teşhis ettim”

 

Cumhuriyet Gazetesi’nden Kemal Göktaş’a açıklama yapan Deyer, basın açıklaması yapıldıktan sonra insanların dağıldığını ve Elçi’nin bir ara sokakta başına isabet eden tek kurşunla öldürüldüğünü söyledi. Olayın görgü tanıkları olduğunu da söyleyen Deyer, kimin ateş ettiği konusunda bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

 

TABİPLER ODASI ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

 

Diyarbakır Tabipler odası başkanı Cengiz Günay da Tahir Elçi’nin öldürüldüğünü doğruladı. Elçi’nin naaşı Selahattin Eyyübi Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Bölgeden gelen son bilgi ise bir polisin de şehit olduğu 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

 

TAHİR ELÇİ NE DEMİŞTİ?

 

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, “PKK, terör örgütü değildir.” PKK’nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir.” demişti.

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet