#DiyanetKapatılsın Twitter’da en çok paylaşılan etiket oldu

#DiyanetKapatılsın Twitter’da en çok paylaşılan etiket oldu
3 Ocak 2018 15:45

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘bulûğ çağı’ tanımlamasına siyasi partilerden ve sosyal medyadan tepkiler geliyor. Twitter’ın Türkiye’deki kullanıcıları arasında #DiyanetKapatılsın etiketi ‘Trending Topic’ listesinin başında.

 

 

Bazı sosyal medya kullanıcıları Diyanet’e #DiyanetKapatılsın etiketiyle tepki gösterirken, bazı kullanıcılar ise #DiyanetVarolsun etiketiyle Diyanet’in yanlış anlaşıldığını ve tartışmaların Türkiye’ye zarar verme amaçlı olduğunu düşünüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesindeki Dini Kavramlar Sözlüğü’nde yer alan “İslâm hukukçularınca bulûğ çağının alt sınırı, erkekler için 12, kızlar için 9 yaş olarak belirlenmiştir” ifadeleri eleştirilmişti.

Kadın ve çocuk dernekleri, ifadelerin “çocuk istismarı” içerdiğini belirterek, ifadeleri eleştirmişti. Diyanet, tartışma yaratan tanımlaması üzerine internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, Diyanet İşleri Başkanlığının kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri yönünde açıklamada bulunduğuna dair haberler asılsız olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.”