Diyanet Milli Eğitim’e girdi

Diyanet Milli Eğitim’e girdi
25 Ekim 2014 10:56

Müftülük istedi 6 okulda Kuran Kursu açıldı.

 

Sinop İl Müftülüğü’nün talebiyle kentte 6 okulda Kuran kursu açılmasına olur verildiği ortaya çıktı.

 

Müftülük, ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında 22 Eylül 2014- 29 Mayıs 2015 tarihleri arasında okullarda Kuran kursu açılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden talepte bulundu. Talebi içeren yazıda altı okulda saat 08.30 ile saat 12.30 arasında okulda Kuran kursu açılması için müsait birer sınıfta yer ayrılması istendi.

 

İl Milli Eğitim talebi Sinop Valiliği’ne sundu. Valilik talebi inceleyip Ordu TOKİ Ş. Fatih Erer Ortaokulu, Fatih İlkokulu, Sinop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çiftlik Köyü İlkokulu ve Korucuk Köyü İlkokulu’nda Kuran kursu açılıp ders verilmesi için olur verdi.

 

‘SAKINCA YOK’ DENDİ

 

Milli Eğitim, “Söz konusu proje kapsamında adı geçen okullarımızda belirtilen tarihlerde Kuranı Kerim ve Dini Bilgiler derslerinin verilmesinde Müdürlüğümüzce herhangi bir sakınca bulunmamaktadır” yanıtıyla Müftülüğe Kuran kursunun önünü açtı. Açılan Kuran kuslarında Müftülük görevlileri ve imamlar görev alıp Kuranı Kerim ve din bilgisi öğretiyor. Okullarda bahsi geçen kurslara birer sınıf ayrılabilmesi için laboratuVar, kütüphane gibi alanlar kapatıldı.

 

HEDEF PİYASA İÇİN ŞÜKREDEN TOPLUM

 

Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Aydın İleri: Okullar Hayat Olsun çalışmasını okullardaki kütüphanelerin ve kültürel-sosyal etkinlik alanlarının, spor salonlarının halka açılması olarak algılamıştık. Kuran kursları veren onlarca kurum varken okullardaki sosyal ve kültürel donatı alanlarının kapatılarak Kuran kursları açılması doğru bir tutum değil. Zaten okullarda Okul Kütüphanesi yok denecek kadar az. Olanlar nitelikli değil. Varolan kütüphanelerin büyük çoğunluğu 4+4+4 sürecinde kapatılarak sınıflara dönüştü.

 

KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz: Okullar Hayat Osun projesi kapsamında pek çok okulda kütüphaneler Kuran kursuna dönüştürülüyor. İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı protokol uyarınca eğitim-öğretim hizmeti sırasında okulların kütüphaneleri yetişkinlere Kuran kursu hizmeti veriyor.

 

Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker: 4+4+4’ü pazarlarken geniş yaş aralığında çocukların aynı mekânı paylaşmasındaki sıkıntıdan dem vuranlar şimdi gelmiş ilkokul kütüphanelerinde yetişkinlere yönelik Kuran kursları düzenliyor. Şaşırdık mı? Hayır. Eğitimi tamamen piyasa ve dinin emrine vermek isteyen zihniyetten ancak bu beklenebilir. Öyle bir sistem arzu ediyorlar ki, taşeron düzeni altında maden kazasında 301 yurttaşımız yaşamını yitirsin, yakınları da kader deyip geçsin. Piyasa için şükreden toplumu yaratmaya çalışıyorlar.

 

Kaynak: Serbay MANSUROĞLU / BİRGÜN