Disneyland zor günler geçiriyor

Disneyland zor günler geçiriyor
14 Şubat 2017 08:05

Turizmdeki düşüşler sadece Türkiye’nin değil Kıta Avrupası’nın da sorunu… Avrupa’nın en çok ziyaret edilen turistik noktası olan Paris Disneyland zor günler geçiriyor. Disney, mekanın borçları ve yeni yatırımları için 1.5 milyar euroluk kaynak ayırdı.

 

 

 

 

CNN Money’nin haberine göre; Avrupa’nın en çok ziyaret edilen turistik noktası olan Paris’teki Disneyland turizmin kötü gitmesiyle ekonomik olarak zor günler geçiriyor.

 

 

Disney yönetimi Disneyland’daki hisselerini yüzde 76.7’den yüzde 85.7’ye çıkartarak parkın yönetiminde daha fazla söz sahibi olacak.

 

Öte yandan Disney’in bu hisse artırımıyla birlikte parkın finansal ihtiyaçları için 1.5 milyar euro harcayacağı bildirildi.

 

Paris’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarının parka gelen ziyaretçi sayısınını da ciddi bir biçimde etkilediği belirtiliyor.

 

Disney cuma günü yaptığı resmi açıklamada Paris’teki terör saldırılarının Avrupa iş dünyasında çalışma koşullarını zorlaştırdığını belirtti.
1.4 MİLYON ZİYARETÇİ AZALDI

 

2016’da Paris Disneyland’ı 13.4 milyon kişi ziyaret etti. 2015 yılında bu rakam 14.8 milyondu.

 

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün rakamlarına göre 2016’nın ilk 9 ayında Fransa’ya gelen turist sayısı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 düştü. 2016 yılında Fransa’ya gelen turistlerin yaptıkları harcamalar yüzde 6.6 oranında azalma gösterdi.