Dişleriniz için doğal şifa

Dişleriniz için doğal şifa
22 Ocak 2014 13:00

Saygıdeğer okuyucularımız! Bu yazımızın konusu, dişleriniz için doğal şifa hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1990 Hindistan-Shimla şehri: Shimla şehri batı Himalaya Dağları’nın eteklerinde olan Hindistan’nın yazlık başşehridir. Burada sağlık ile ilgili birçok kolej ve tıp fakültesi vardır. Shimla bir oksijen deposudur. Uygur Türk’lerinin burada ikamet ettiğini öğrenerek ziyaretlerine gittim. Soydaşlarımız beni 8 gün misafir etti. Misafirlik esnasında 70-90 yaşları arasındaki yaşlılara baktım % 80’ninin dişleri sapasağlamdı. Diş sağlıklarının neye borçlu olduklarını sorunca 86 yaşındaki Buyrukalp KUTLUĞHAN’dan şu yanıtı aldım:  “Numan evladım Biz Türk Milleti olarak dünyanın en misafir perver milletiyiz; yemekten sonra muhakkak ki tatlı ikramı olur ve hele kış aylarında kesinlikle tatlısız olmaz. Tatlı tüketiminden sonra muhakkak ki diş aralarında tatlı artığı kalıyor ve bunu önlemek için doğal besinler ve özellikle tatlıdan sonra 30-40 gram arası peynir veya bir kase yoğurt yemeyi ihmal etmemeliyiz.”  Buyrukalp’ın dişleri bunu kanıtlıyordu. Anlatılanları not aldım. Cenab-ı Allah, bu gezi notlarını, siz saygıdeğer okuyucularımızla da paylaşmayı nasip etti.

 

ANNE VE BABA ADAYLARINA ÖNEMLİ UYARI!

 

Anne ve baba adaylarının, dünyaya gelecek çocuğu büyüdüğü zaman dişlerinin sağlam olması için, kalsiyumca zengin yiyecekler sayesinde, kuvvetli ve sağlam dişlere sahipseler, sizde hiç şüphe yok bunu veraset yoluyla almışsınızdır. Bu uygulama, ibadetin bir koludur. Bu münasebetle, anne ve babanızdan yalnız sağlam dişlere değil, kalsiyumlu yiyeceklere olan zevklerini de tatmış olacaksınız ve devam etme kültürünü kavramış olacaksınız. Dişlerinize tesir eden yaşınız değil, yiyeceklerinizdir. Diş etlerinizin kanama sebebi yeterince C vitamini alınmamasından kaynaklanmaktadır. Kolalı içkiler bilhassa en tehlikelisidir. Gayelord HAUSER’İN Genç kal-Çok Yaşa ! adlı kitabı, 1968 yılında Seradil SEYDA tarafından tercüme edilmiş ve 102’ci sayfasında; ”COCA COLA şekeri, içip bittikten sonra dişlerimizin arasında kalıp minesini eritmektedir.” yazılmış ve iddia edilmektedir. COCA COLA ilgili bölüm, belgeli kaynaklara dayalıdır. Bizim amacımız gerçekleri, Yüce Türk Milleti’nin bilgisine sunup paylaşmaktır.

 

Sağlıklı dişlerle sağlıklı gülüş, kokusuz ve beyaz dişler, gençlik işaretidir. Diş sağlığı demek, hastalıklarla tanışmamak demektir. O zaman doğal ve sağlıklı ürünlerle dişlerimizin ömrünü uzatmalıyız. Dişlerimizin sağlıklı olması demek, sağlıklı bir hayat demektir.

 

Narenciyegiller (limon), Himalaya Dağları eteklerinden dünyaya TURUNÇ olarak yayılmıştır. Onun içindir ki, limonun şifasını Himalaya Dağları eteklerinde ikamet edenler daha iyi ve net bilgilere sahiptirler.

 

REÇETE 1- Malzeme: Limon Kabuğu. Kullanılışı: Bir limonu ılık su ile iyice yıkayıp uzunlamasına dilimleyin, bir dilimini kabuğu ile beraber iyice çiğneyerek yiyin, geriye kalanı da kabuğundan ayırıp içini yiyin.

 

REÇETE 2- Malzeme: Limon kabukları. Hazırlanışı: 50-70 adet limon kabuklarını soyup yarı buçuk kuruduktan sonra mutfak robotunda iyice öğütün ve tekrar iyice kurutup cam kavanoza koyup mutfakta ağzı hava almayacak şekilde muhafaza edin. Kullanılışı: Cam veya porselen çay tabağına iki çay kaşığı limon kabuğu tozuna ilaveten iki tatlı kaşığı yoğurt koyup diş fırçası ile en az iki dakika dişlerinizi fırçalayın; fırçalama esnasında tükürmeyin yutun, çünkü kimyasal içerikli temizleyici değil. Şifası: Bu uygulama ile hem diş etleriniz kuvvetli olur hem de dişleriniz doğal yolla bembeyaz olur.

 

REÇETE 3- Malzeme: Elma. Kullanılışı: Günde en az iki elmayı iyice çiğneyerek yediğiniz zaman dişlerinizin sağlıklı olmasını korumuş olursunuz.

 

REÇETE 4- Malzeme: Bal-Yoğurt. Kullanılışı: Bir çay kaşığı kaliteli bal, bir yemek kaşığı yoğurt’u cam veya porselen çay tabağına koyun, en az iki dakika dişlerinizi fırçalayın; fırçalama esnasında tükürmeyin yutun.

 

REÇETE 5- Malzeme: Adaçayı. Hazırlanışı: Tüylü adaçayını gölgede kurutup mutfak robotunda iyice un haline getirin cam kavanoza koyun. Kullanılışı: Günde en az iki defa adaçayı tozu ile dişlerinizi iki dakika fırçalayın. Bu uygulamanın 10’cu gününden itibaren etkisine şaşıracaksınız. Hem dişlerinizi beyazlatır hem de diş etlerinizi kuvvetlendirir.

 

REÇETE 6- Nezleli diş etleri için Malzeme: Limon suyu veya soğan suyu. Limon veya soğan suyu ile dişlerinizi ovuşturun. Kısa bir zaman sonra ağız dolusu kahkaha atabilirsiniz.

 

REÇETE 7- Malzeme: Propolis Extract’ı. Kullanılışı: Sabah akşam yemeklerden sonra, 2-3 çay kaşığı propolis Extract’nı yarım çay bardağı suya koyup ağzınızda iyice gargara yapıp yutun. Bu uygulama, diş etlerinizi kuvvetlendirir, doğal diş dolgu malzemesidir ve doğal bir antibiyotik’tir.

 

REÇETE 8- Malzeme: Limon. Kullanılışı: Hafta da bir dişlerinizi yalnız limon suyu ile fırçalayın.

 

Vatan Şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anarız. Cenab-ı Allah, hastalara şifasını esirgemeyen kullarından eylesin.

 

KAYNAKÇA:

 

COCA KOLA Kaynakçası: Genç Kal-Çok Yaşa! Gayelord Hauser (Seradil Seyda) 1968 Sayfa 102

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun