Dışişleri Bakanlığı’ndan Mihraç Ural tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Mihraç Ural tepkisi
30 Ocak 2018 19:16

Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü elebaşı Mihraç Ural’ın Soçi Kongresi’ne katılımından duyduğu rahatsızlığı Rus makamlarına ileterek izahat istedi.

 

 

İHA

 

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, THKP-C Acilciler terör örgütü lideri ve 2013 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısı sanığı terörist Mihraç Ural’ın Soçi Kongresi katılımcıları arasında görülmesi üzerine Kongre’yi Türkiye adına izleyen resmi heyet tarafından etkinliği organize eden Rusya Federasyonu Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları nezdinde girişimde bulunuldu.

 

 

Dışişleri Bakanlığınca ismi daha önce tevdi edilen davetliler listesinde yer almayan bu terörist elebaşının kongrede hazır bulunmasından duyulan rahatsızlık Rus makamlarına iletilerek yetkililerden izahat istenildi. Rus makamlarının da, vakayı ivedilikle inceleyecekleri ve sonucuyla ilgili bilgi vereceği kaydedildi.

 
SURİYELİ MUHALİFLER RUSYA’YI TERK ETTİ

 

Suriye muhaliflerden oluşan heyet, Soçi’de düzenlenen Suriye Ulusal Dİyalog Kongresi’ni boykot ederek, Rusya’yı terk etti. Yaklaşık 100 kişiden oluşan heyette Suriye’nin “geçici hükümeti”nin eski başkanı Ahmed Toame, silahlı muhalefet temsilcisi Yasir Abdurrahim, Özgür Suriye Ordusu Genel Sekreteri Ahmet Berry ve diğer muhalifler yer alıyordu. Türk Hava Yolları TK-3443 ile Soçi Uluslararası Havalimanından Ankara’ya yolculuk yapmayı planlayan heyet, Moskova saati ile 14.35’te Rusya’yı terk etti.Kalkıştan önce heyet, “gerçekleşmemiş sözler” başlığı ile bir bildirdi paylaştı. Bildiride kongre logosu üzerinde Suriye bayrağının yer almasından dolayı memnun olmadıkları belirtildi. Öte yandan Soçi’deki Ulusal Diyalog Kongresi, Suriye’nin tüm siyasi ve etno-itiraf gruplarını temsil eden bin 500’den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşti. Kongrede Suriye’nin yeni anayasası üzerine çalışmalar yapıldı. (İHA)