Direniş forumları el ele

Direniş forumları el ele
27 Ağustos 2013 11:08

Gezi direnişi ile ortaya çıkan forumlardan 1 Eylül Dünya Barış Günü için çağrı geldi.

 

Gezi Parkı direnişi sırasında oluşturulan park forumları, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde herkesi, yayınladıkları bir metinle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde elele vererek, Taksim’den Dikmen’e, Rojava’dan Halep’e, Adeviye’den Tahrir’e, Gazze’den Doğu Türkistan’a, bütün dünyaya ilham vermek ve umut olmak amacı ile zincir oluşturmaya davet etti.

 

“BARIŞIN SESİNİ DAHA GÜÇLÜ DUYURMAK İÇİN”

 

Barış İçin El Ele Forumlararası Çalışma Grubu, yayınladığı çağrı metninde; “Bizlere dayatılan hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyor, mahallemizden başlayarak tüm Türkiye’de, sağımızda solumuzda kim varsa, inancına, diline, ırkına ve cinsiyetine bakmadan elini tutuyoruz.” ifadesiyle, herkesi; annesi, kardeşi, komşusu, dostları ile birlikte, barış için kenetlenmeye çağırıyor. “Barışın sesini daha güçlü duyurmak için flamalarını, sembollerini evde bırak; hayallerin, umutların, duaların, şarkıların, danslarınla bize katıl.” çağrısı yapıyor.

Dayatılan hiçbir ayrımcılığı kabul etmediklerini, mahallelerinden başlayarak tüm Türkiye’de, inancına, diline, ırkına ve cinsiyetine bakmadan elleri birleştirerek bir insan zinciri oluşturmayı hedefleyen direnişçiler, etkinliklerini 1 Eylül Pazar günü saat 13.00’da gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

“BARIŞ İÇİN ELELE VERİYORUM ÇÜNKÜ”

Sosyal medyada kendisini örgütleyen Gezi direnişinin forum uzantıları, yine çağrılarını sosyal medya üzerinden “Barış için elele veriyorum çünkü…” cümlesi ile tamamlıyor.

Gezi şehitlerini anmaktan vazgeçmediklerini, Roboski’yi, Reyhanlı’yı, Rojova’yı, Adeviye’yi, Tahrir’i görmezden gelmediklerini vurgulayan direnişçiler, Beşiktaş’ı bir ucundan diğerine kadar örmeyi hedefliyor.

Abbasağa Forumu, Kartal heykelinin önünde Gezi direnişi şehitleri anıldıktan sonra güzergahını, Dolmabahçe Sarayı’nın önünden başlayıp, kaldırımlar üzerinde Yıldız’da Boğaz Köprüsü bağlantısına kadar çıkılacak ve Ortaköy istikametinde buluşularak diğer forumlarla bir araya geleceği şeklinde belirlendi.

Söz konusu paylaşımlara facebook.com / 1eyluldebarisicinelele ve twitter.com / barisicinelele adreslerinden ulaşılabilecek.

Herkesin birbirini incitmeden eşit ifade hakkı olduğuna vurgu yapılan çağrıda, sosyal medya üzerinden kendilerini yazı, video veya fotoğrafla ifade etmeleri isteniyor.

Sözkonusu paylaşımlara facebook.com / 1eyluldebarisicinelele ve twitter.com / barisicinelele adreslerinden ulaşılabilecek.

 

ETKİNLİK TARİHİ: 1 Eylül 2013 Pazar

SAAT: 13.00 şarkılarla, türkülerle,performanslarla toplanma noktalarında buluşuyoruz. Üzerimizde beyazlarla barışı simgeliyoruz.

13.30 – 14.00 Barış için el ele veriyoruz

AVRUPA YAKASI ROTASI: Sarıyer’den Eminönü’ne sahil şeridi – bir kol Taksim’e uzanacak, Gümüşsuyu’ndan tekrar sahile bağlanacak

ANADOLU YAKASI ROTASI: Üsküdar’dan başlayıp Karacaahmet’i geçerek sahile bağlanacak, Kadıköy’den Kartal’a uzanacak – bir kol Bağdat Caddesi’ne uzanacak

DIĞER ŞEHİRLER: Her şehir kendi rotasını belirleyecek

TOPLANMA NOKTASI: Aşağıdaki listede sana en yakın lokasyon

İSTANBUL TOPLANMA NOKTALARI:Çok yakında bilgilendirme yapılacak.