‘#diren’ tişörtü ‘beraat’ etti

‘#diren’ tişörtü ‘beraat’ etti
16 Ağustos 2013 09:50

Uludağ Üniversitesi’nde ‘#diren’ yazılı tişörtle katıldığı mezuniyet töreninde, Gezi eylemlerine yönelik konuşma yaptığı için hakkında Üniversite yönetimi tarafından soruşturma açılan Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Timuçin Köprülü’ye disiplin cezası verilmesine gerek olmadığı kararı alındı.

 

 

Kararın kendisine tebliğ edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Köprülü, “Beraat ettim” dedi.

Gezi olayları sırasında 28 Haziran günü, Uludağ Üniversitesi’nin Gemlik İlçesi’nde bulunan Huluk Fakültesi’nde yapılan mezuniyet töreninde sahneye üzerinde  ‘#diren’ yazan tişörtle çıkan ve konuşma yapan Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Timuçin Köprülü hakkında, gazetelerde çıkan haberlerin ardından Üniversite Rektörlüğü tarafından disiplin soruşturması açıldı. Bunun üzerine Yrd. Doç. Dr. Köprülü’nün çeşitli üniversitelerde görev yapan arkadaşları, internet üzerinden başlattıkları imza kampanyası ile kendisine destek verdi.

‘ÜNİVERSİTENİN PRESTİJİ SARSILDI’

Yrd. Doç. Dr. Timuçin Köprülü için üniversite tarafından yürütülen soruşturma  sonuçlandı. Kararın kendisine Bursa dışında olması nedeniyle salı günü yazılı olarak iletildiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Köprülü şunları söyledi:

“Gazetelerde çıkan haberler gerekçe gösterilerek hakkımda başlatılan soruşturma tamamlandı. Bana ceza verilmeyeceği tebliğ edildi. Yani, ‘Beraat’ ettim. Hukuka aykırı olan bu soruşturma nedeniyle üniversitenin prestiji sarsıldı. Bir çok akademisyen bizim için açılan ‘direnakademi.blogspot.com’ sitesi üzerinde imza kampanyasıyla bana destek verdi. Rektörlük, bu soruşturmadan önce fakülte dekanına ve Rektör Yardımcısına olayın ne olduğunu sormuş olsaydı, soruşturmaya gerek kalmayacaktı.”

 

 

58d0b22ce498aca7d76e54e4ea547313