Dinleme skandalında yeni gelişme! Sahil Güvenlik Gemisini de dinlemişler

Dinleme skandalında yeni gelişme! Sahil Güvenlik Gemisini de dinlemişler
27 Ağustos 2014 09:25

İzmir’de, Emniyet içindeki Cemaat yapılanmasına karşı yürütülen soruşturmada ‘İzmir Askeri Casusluk’ davasında yargılanan askerler de ifade verdi. İfadelerden F tipi polislerin Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir geminin makam hattını da dinlediği ortaya çıktı.

 

Aydınlık’tan Gamze Çınlar’ın haberine göre; Emniyet’teki F tipi polislerin Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir geminin makam hattını yasadışı yollarla dinlediği ortaya çıktı.

 

“İzmir Askeri Casusluk” davasında yargılanan 6 asker, İzmir’de Emniyet içindeki Cemaat yapılanmasına yönelik “yasa dışı dinleme” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi. İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, telefonları dinlenen kişiler arasında bulunan askerlerin mağdur olarak bilgilerine başvurdu.

 

FARKLI İSİM, ADRES VE MESLEK GÖSTERİLDİ

 

Askerler, kendileri tarafından kullanılan telefon hatlarının isim, adres ve meslek bilgileri farklı gösterilerek dinlendiğini anlattı. Şehir dışında olan askerlerin, İzmir’deymiş gibi gösterildiği belirtildi. Bunun yanı sıra, dinleme yapılan numaralardan birinin de özel hat olmadığı öğrenildi. Yasadışı yollardan dinlenen hattın, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir geminin komutan makam hattı olduğu kaydedildi.

 

Kaynak: Odatv.com