Dink davasında flaş gelişme!

Dink davasında flaş gelişme!
17 Eylül 2013 11:59

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtay’ın bozma kararından sonraki ilk duruşması bugün başladı.

 

Yargıtay 9. Ceza Dairesi davaya bakan mahkemenin ‘örgüt yok’ kararını sanıkların terör örgütü değil suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle bozmuştu. Davada söz alan sanık Yasin Hayal, “Medyadan öğrendim bir itirafçı çıkmış. İtirafçı benim masum olduğumu ortaya koyuyor” dedi.

 

DİNK AİLESİ SALONDA YOK

 

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın büyük salonunda görülen duruşmaya ilgi büyük. Tamamen dolan duruşma salonunda CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ile BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de bulunuyor. Dink ailesi salonda yerini almazken, aileyi avukatları temsil etti.

 

BAŞKAN İZİNDE, ÜYE HAKİM BAŞKANLIK EDİYOR

 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Hadi Çağdır’ın izinli olması nedeniyle duruşmaya üye hakim Mustafa Başer başkanlık ediyor. Davaya tutuklu sanık Yasin Hayal ile tutuksuz sanık Salih Hacısalihoğlu da katıldı. Duruşmada ilk olarak Yargıtay’ın bozma kararı okundu.

 

HAYAL: SUÇ ÖRGÜTÜ KURMADIM

 

Daha sonra sanık Yasin Hayal’e bozma kararına ilişkin diyecekleri soruldu. Herhangi bir suç örgütü kurmadığını belirten Hayal, “Yargıtay’ın bozma kararını kabul etmiyorum. Hatta cinayet suçunu onamasına da itiraz ediyorum. Medyadan öğrendim. Bir itirafçı çıkmış. İtirafçı benim masum olduğumu ortaya koyuyor. İtirafçı, cinayeti Erhan Tuncel ile işleyerek Rusya’ya kaçacaklarını belirtiyor” dedi.

 

TUNCEL’İN AVUKATI: YARGITAY KARARI ÇELİŞKİLİDİR

 

Daha sonra duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu söz aldı. Soruklu, “Yargıtay bu kadar kapsamlı bir dosyayı çok kısa sürede incelemiştir. Karar çelişkilidir. Yargıtay mahkemeleri etki altına alabilecek bazı kişilerin açıklamalarından etkilenmiştir. Yargıtay’ın verdiği bu karar bunu göstermektedir. Yargıtay kararındaki lehimize olan kısımlara uyulmasını, aleyhimize olan hususları ise delillerle çürüttüğümüz için uyulmamasını talep ediyorum” dedi.

 

Savcı yeniden görülen Dink davasında Erhan Tuncel için yakalama kararı çıkarılmasını istedi.