Dil öğrenmede yeni teknikler

Dil öğrenmede yeni teknikler
31 Ağustos 2017 19:24

Dünya üzerinde her yıl milyonlarca insan, yabancı dil öğrenmek için adım atmaktadır. Hemen herkesin kendine özgü öğrenme tekniğinin olması, dil öğrenme tekniklerinin de değişiklik göstermesine neden olmaktadır. Siz de yabancı dil öğrenmek isteyen fakat hangi tekniği kullanacağını bilmeyenlerden biriyseniz doğru adrestesiniz.

 

 

Yabancı dil eğitiminizi kurs, özel öğretmen, internet videoları, evde yalnız çalışma ya da online eğitim alarak tamamlayabilirsiniz. Son dönemlerin en çok tercih edilen tekniği online dil eğitimi almaktadır. Bilhassa kendini ispatlamış Preply gibi adresler, bu konuda öncü kabul edilmektedir.

1

Dil Öğrenmek için Kurslar Etkili Olur mu?

Dünya genelinde dil eğitiminin en yaygın olduğu teknik, kurslar üzerinden yapılmaktadır. Daha çok okul psikolojisi içerisinde ilerletilen bu eğitimlerde, öğrenci birkaç kişilik sınıflarda yabancı eğitimi veren öğretmenlerden ders almaktadır. Kursların avantajı olduğu gibi dezavantajı da bulunabilmektedir. Her şeyden önce birkaç dil öğrenme tekniğine göre maliyeti daha azdır. Uygun fiyata belli bir takvim doğrultusunda ders işlenmektedir. Seviyelerinize göre oluşturulan sınıflarda kendinize uygun anlatım düzeyini yakalayabilirsiniz. Bunun yanında ne yazık ki kalabalık olan sınıf ortamları dikkat toparlama, birebir ilgilenme açısından oldukça yetersizdir. Ayrıca sınıf ortamı dışında öğretmen tercihinin bulunmaması kursların en kötü yanı olarak değerlendirilmektedir. Kurum tarafından belirlenmiş olan zorunlu öğretmenler ders vermektedir.

Dil Öğrenmek İçin Özel Öğretmen Etkili Olur mu?

Dil eğitimi denildiğinde akla ilk gelen öğrenim tekniklerinden biri özel öğretmenlerdir. Evinize gelen ya da sizin evine gittiğiniz en fazla 1 saatlik ders periyodları ile ders anlatan bireysel bir öğrenim tekniğidir. Özel öğretmenin en büyük avantajı, öğretmeni kendiniz seçmenizdir. Daha önce duyduğunuz, donanımından emin olduğunuz başarılı öğretmenlerden ders alabilirsiniz.

Dezavantajı ise ücretinin fazla olmasıdır. Saat başına ders ücreti alan özel öğretmenler ne yazık ki altından kalkılamayacak ağır bir ücret isteyebiliyorlar. Bazıları için bu durum yalnızca para kazanma yolu olabiliyor. Bu nedenle öğrenciye verimli olması konusu uzun süre tartışmaya açık kalacak gibi görünüyor.

Dil Öğrenmek İçin Evde Yalnız Çalışmak Etkili Olur mu?

Dil eğitimi almak isteyen fakat ücreti nedeniyle altından kalkamayan binlerce öğrenci kendi başına evde öğrenmeye çalışmaktadır. Teknolojisinin gelişmesiyle birlikte internet üzerinden video izleyerek, sözlükleri aktif olarak kullanarak, dizi ya da film seyrederek yabancı dilinizi ilerletme şansınız vardır. Bunun yanında birinden ders almadan, eksiklerinizi görmeden dil tekniğini oturtmanız mümkün olmayacaktır. Evde kendi başınıza dil çalışmanız dil konuşmak için zamanla yeterli gelecektir fakat gramer detaylarını öğrenmeniz söz konusu değildir.

Dil Öğrenmek için Yurt Dışında Eğitim Almak Etkili Olur mu?

Hemen her dili kendi sahasında, konuşulma alanında öğrenmek faydalı olacaktır. Yurt dışına, öğrenmek istediğiniz dilin anavatanına gittiğinizde diyalog detaylarıyla beraber rahatlıkla öğrenebilirsiniz ancak bu zaman gerektirir. Herhangi bir ders almadan yalnızca yaşayarak öğrenmek, zaman isteyen bir süreçtir. Yurt dışında yaşam koşullarına adapte olmak, süre sıkıntısı yaşamadan kalabilmek zorlu olabilir. Gereken şartları taşıdığınız takdirde dil eğitiminizi yurt dışında tamamlayabilirsiniz. Taşımama durumunda alternatif plan oluşturmanız gerekecektir.

Dil Öğrenmek İçin Film ve Diziler Etkili Olur mu?

Dil öğrenme kaygısı gütmeyen, zamana yayarak yabancı dilini geliştirmek isteyenler için bir alternatif de film ve diziler olacaktır. Keyifli zaman geçirirken farkında olmadan bazı kelimeleri öğrendiğinizi fark edeceksiniz. Düzenli olarak film izler, dizi takibinde bulunursanız istediğiniz dilin konuşma yapısını öğrenebilirsiniz. Telaffuz ve kelime dağarcığınızı geliştirme açısından oldukça önemli olan filmlerin tek dezavantajı gramer bilgisi sunmamasıdır. Bu nedenle teknik dil öğrenmenin mümkün olmadığını bilmelisiniz.

Dil Öğrenmek İçin Online Eğitim Almak Etkili Olur mu?

Dil öğrenmek için ihtiyacınız olan sizi takip eden başarılı bir öğretmen, teknik donanım ve eğitici materyaldir. Hepsini birlikte karşılamak istediğinizde ücreti gözünüzü korkutabilir. Bunun yerine etkili olan yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz. Online eğitim, öğrencinin hem evinde çalışmasını mümkün kılarken hem de parasının cebinde kalmasını sağlıyor. Üstelik sizinle birebir ilgilenen özel öğretmen eşliğinde özel ders parası vermeden eğitim almanız da mümkün.

Dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılan online dil eğitiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan en önemlisi tercih edeceğiniz sitenin güvenilirliği. Piyasada kendini ispatlamış, öğrenci ve öğretmen sayısı ile göz dolduran siteler dil eğitimi açısından bir adım öndedir. Bu nedenle kalitesinden emin olduğunuz siteleri tercih ederek başvuruda bulunmaya özen göstermelisiniz.

Dil Öğrenmek İçin En İdeal Online Eğitim Sitesi Hangisidir?

Dil eğitimi almak istediğinizde tercihiniz online sitelerden biri olacaksa Preply’i deneyebilirsiniz. 25,000’den fazla öğretmen seçeneği ile size seçme şansı sunan sitede her ders eğlenceli ve kaliteli işleniyor. Neredeyse bedava olan derslerin saati ise yalnızca 2 dolar. Katılıp memnun kalan binlerce öğrencinin yanı sıra şu an ders alan 70,000’den fazla öğrencisi bulunuyor. Kapsamlı ve son derece profesyonel çalışan site, sizin uygun olma durumunuza bağlı olarak hareket ediyor. İstediğiniz öğretmenle kendinize uygun programı yapıp vakit kaybetmeden ders almaya başlayabiliyorsunuz.