Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama
28 Kasım 2019 13:10

Günümüzde internet sistemlerinin gelişmesi ve teknolojinin yaygınlaşması artık farklı bir boyuta ulaşmıştır. Üretimi yapılan her şeyde (içerik üretimi, ürün üretimi vs.), global bir şekilde kendini tanıtabilmek ve daha fazla potansiyel üyeyi veya müşteriyi kendine çekebilmek amacıyla çeşitli reklam ve uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla sosyal medya, üretim, gösterim ve dijital pazarlama amacıyla en yaygın platformlardan biri haline gelmiştir.

 

 

618media.com Nedir?

Günümüzde müşterilerinin sosyal medyada ve diğer internet sitelerinde reklam ve tanıtımını yapan birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalardan biri olan 618media.com reklam ve medya danışmanlığı hizmetlerini vermektedir.

618media.com Hizmetleri Nelerdir?

Her firma pazar piyasasında öne çıkabilmek ve rekabet edebilmek amacıyla müşterilerine çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler günün şartlarına, piyasa koşullarına ve potansiyel taleplere göre çeşitlenerek değişim göstermektedir.

Sağlanan hizmetler;

  • Google reklamları
  • Youtube reklamları
  • App Store optimizasyonu
  • Twitter reklamları
  • Facebook reklamları
  • İnstagram reklamları
  • Linkedln reklamları
  • Web tasarım
  • E-Ticaret çözümleri
  • Amazon FBA Danışmanlığı
  • Sosyal medya danışmanlığı

 

İhtiyaca göre sağlanan hizmetler sayesinde firma, müşterilerinin memnuniyetini kazanarak hem müşterilerinin takdirini kazanacak hem de kendi reklamını ve tanıtımını yapma imkanına kavuşmuş olacaktır.

 

Google Reklamları Hizmeti

 

Google Ads aracılığı ile müşterilerinin internet üzerindeki mevcut varlığını büyütmek ve reklamlarını sağlamak amacı ile etkin bir şekilde çalışmaktadır. Bu amaçla firmanın sağlamış olduğu hizmetlerden biri olan Google reklamları bu hizmetlerden biri olmaktadır. Google Ads, Google Inc.’nin bireysel ve işletme şeklinde müşterileri için yapmış olduğu reklam ağıdır. Bu reklam ağı ile her bütçeye uygun olarak dünyadaki en popüler arama motorunda reklamlar verilebilmektedir. Google reklamları ile birçok avantaj elde edilebilmektedir. Bunlardan bazıları; marka bilinirliğini artırır, doğrudan satış imkanı sağlar, web site trafiği oluşturur, sektör odaklıdır ve en kısa sürede olumlu dönüş sağlamaktadır.

 

Youtube Reklamları Hizmeti

 

Youtube reklamları aracılığıyla, ürün veya hizmet tanıtımını yapma, müşterilerin etkinliklerinin veya işletmelerinin herhangi bir videosunu potansiyel kitlelerinin önüne çıkmasını sağlamaktadır. YouTube TrueView reklamları için bireylerin elinde olan videoları kullanılmasının yanında firma tarafından yapılan kişiye özel bir video oluşturulması için tekliflerde almaktadır.

Youtube reklamları ile edinme başına maliyetlendirme ile seçilen reklamların izlenme oranlarına göre maliyetlendirme uygulanmaktadır. Youtube reklamlarının sağladığı avantajlardan bazıları; hedeflenen kitleye ulaşma, dünyanın en büyük platformlarından birinde reklam gösterimi yaparak tanıtım sağlama, doğru fiyat ile düşüm maliyet fırsatı, en kısa sürede sonuç elde etme avantajları sağlamaktadır.

 

App Store Optimizasyonu

 

Günümüzde her firma için mobil uygulamalar hizmet devamlılığı açısından çok önemli araç haline gelmiştir. Bugün uygulama programlarında 3 milyondan fazla uygulama mevcuttur. Firmalar bu yarış içerisinde hizmetlerini devam ettirebilmek ve diğer firmalarla olan rekabette öne çıkabilmek amacıyla mobil uygulamalara verdikleri önemi artırmışlardır. Bu nedenle karşımıza çıkan en büyük dijital pazarlama araçlarından biri App Store optimizasyonudur.

App Store optimizasyonunun avantajlarından bazıları; uygulama bilinirliği, daha yüksek indirilme, rekabet ve marka değeridir. 618media ASO hizmetinde mobil strateji danışmanlığı, uygulamayı yerelleştirme, uygulama dönüşüm oranı optimisazyonu, on-page optimizasyonu, end to end optimisazyonu, off-page optimizasyonu, anahtar kelime optimizasyonu, incelemeler ve derecelendirmeler, ücretli uygulama reklamları ve uygulama içi satın alma optimizasyonunu sağlamaktadır.

 

Twitter Reklamları Hizmeti

 

Twitter reklamları içerdiği reklam çeşitliliği ile kişilerin atmış olduğu twitleri ve yüklemiş oldukları videoları hedef kitlelerine ulaştırmalarını sağlayan en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Twitter’da verilen reklamlar sayesinde bireylerin tanıtımı yapılarak daha çok takipçiye ulaşmaları sağlanmaktadır.

Twitter reklamlarının sağlamış olduğu avantajlar; marka bilinirliği, çok amaçlı reklam, hastagler ile gündem ve geniş fiyatlandırma seçenekleridir. 618mediaTwitter reklamları hizmetinde hedef kitle araştırması, anahtar kelimelerin belirlenmesi, Twitter reklam kampanyaları, açılış sayfası optimizasyonu, bütçe ve maliyet optimizasyonu, yeniden pazarlama reklamları, rakip analizi ve diğer sektörel araştırmalar, reklam istatistiklerini raporlama, hedef kitle performans takibi, lokasyon bazlı reklamlar, zaman bazlı reklamlar ve alışveriş kampanyaları hizmetlerini sağlamaktadır.

 

Facebook Reklamları Hizmeti

 

Facebook reklam ağı, markanızın tanınmışlığını artırmak, ürün satışı yapmak ve herhangi bir icadın tanıtımını yapmakta en güçlü reklam ağına sahip durumdadır. 2004 ten beri varlığını sürdüren Facebook başlarda dijital reklamlar yapmayı kabul etmemiştir. 2014 e kadar Facebook reklamları haber akışında görülmeyerek kenar çubuğunda bulunmaktaydılar.

Ancak 2013’ten sonra Facebook dijital reklamların haber akışında görülmesine izin verdi. Günümüzde internet kullanıcılarının %80’ni Facebook kullanmaktadır. Bu kadar çok insanın etkileşimde bulunduğu bir platformda verilen reklamlar daha çok kullanıcıya ulaşmayı sağlamaktadır. Facebook reklamlarının avantajları; marka bilinirliği, web site trafiği, detaylı hedeflemeler ve video izlenmeleri olarak sayılabilir.

 

İnstagram Reklamları Hizmeti

 

Günümüzde özellikle genç kuşağın en çok tercih ettiği uygulama olan İnstagram reklam için en uygun platformlardan birisi konumda bulunmaktadır. İnstagram, Facebook, Inc.’in sahip olduğu bir fotoğraf ve video paylaşımı sağlayan sosyal ağ uygulamasıdır. İnstagram büyük kullanıcı sayısı ile sponsorlu reklamcılığın en yaygın olduğu uygulamalardan birisi olmuştur.

İnstagram reklamlarının avantajları arasında; 800 milyon aktif kullanıcıya sahip olması, görsel iletişim kanalı, yüksek etkileşim oranı ve reklam yerleşimine sahip olması sayılabilir. İnstagram’da bir kaç çeşit reklam türü bulunmaktadır. Bunlar reklamın uzunluğu veya türüne göre değişim gösterebilmektedir. Fotoğraf reklamları, hikaye reklamları, video reklamları, IGTV reklamları ve carousel reklamları bu çeşitlere örnek verilebilmektedir.

 

Linkedln Reklamları Hizmeti

 

Linkedln profesyoneller için oluşturulmuş dünyanın tek sosyal ağ platformudur. Burada verilen reklam ile profesyonellere ulaşmak daha kolaydır. 200’den fazla ülkede 560 milyondan fazla kullanıcı bulunmaktadır. Linkedln platformunda reklam vermek diğer uygulamalara göre daha az maliyetlidir. Temel olarak 3 ana reklam türü bulunmaktadır. Bu platformda sağlanan reklamların avantajları; profesyonellerin sosyal ağı olması, ağ ve trafik sistemi, iş ilanları, etkinlik tanıtımı ve ürün ve hizmet tanıtımına sahip olmasıdır. Linkedln çoğu şirket ve işletme için önemli bir başlangıç reklam verme uygulamasıdır.

 

Web Tasarım Hizmeti

 

İyi bir pazarlama amacıyla doğru tasarlanmış bir web sitesine sahip olma büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla 618media, müşterilerine kendi müşterilerinin kullanıcı deneyimleri sunucunda en doğru hizmeti ve desteği sağlamaktadır. Web tasarımda en önemli noktalar; göze hitap etmesi, fonksiyonel olması ve müşterinin araştırma ve sorularına cevap verebilmesidir. Kullanıcının dikkatini dağıtacak unsurların web sayfasında bulunmaması gerekmektedir. Bu amaçla daha minimal, ilgi çekici ve firmanın özüne uygun tasarımların yapılması daha doğru olmaktadır.

Web sitesine sahip olmanın bazı avantajları bulunmaktadır. Bunlar; uygun maliyetlidir, daha geniş demografik erişim sağlar, işletme güvenilirliği verir, 24 saat kullanılabilirlik sağlar, satışları artırır, rekabette fırsat sağlar, hedef müşteri odaklı pazarlama imkanı sağlar ve müşterilerin firma ile ilişkisini destekler. İyi bir web sitesi tasarlanırken; basit tasarım olması, tutarlılık, okunabilirlik, mobil uyumluluk, renk paleti ve görüntü, sitesinin hızlı işlemesi, kolay gezinme ve iletişim dikkat edilmesi gerekilen hususlar olmaktadır.

Tüm bunların dışında E-ticaret Çözümleri, Amazon FBA Danışmanlığı ve Sosyal Medya Danışmalığı hizmetleri ile de 618media hizmet sağlayarak internet ortamında ve sosyal ağlarda müşterilerine destek olmaktadır.