Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, Taşdelen’i fena yalanladı! AKM inşaatı neden bitmiyor?!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, Taşdelen’i fena yalanladı! AKM inşaatı neden bitmiyor?!
16 Şubat 2019 11:56

Posta Gazetesi köşe yazarı ünlü gazeteci Murat Özçelik, bugün köşesinden Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Murat Karahan’ın, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i yalanlayan sözlerine yer verdi.

 

İşte o satırlar:

 

MURAT KARAHAN’DAN GELEN MESAJ

“Murat Bey merhabalar, sabah yazınızı okudum. İlginiz için çok teşekkür ederim ancak ufak bir düzeltme gerekecek.” Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’dan geldi bu mesaj. Salı günü MANŞET’te Çankaya Belediye Başkanı (ve yeni dönem için adayı) Alper Taşdelen’in Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatıyla ilgili şu sözleri yer almıştı. “AKM inşaatı dört aydır duruyor.

Sebebi şu… Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan burayı gezmiş. Benimle görüşmek istedi. Görüştük. “Burayı biz de kullanmak isteriz” dedi. “Memnuniyetle” dedim. Projede bazı değişiklikler yapılmasını istedi. Özellikle sahneyle ilgili… Şimdi bu değişikliklere bakıyoruz. Olursa o şekilde düzenleyip tamamlayacağız, olmuyorsa aynı şekilde yapılacak. İnşallah burayı 2020’de açacağız.”

 

Karahan’ın -Anadolu Ajansı’na verdiği röportajdaki şekliyle – istediği düzeltme ise şöyle: “Sevgili Başkanın cümlelerinde yanlış anlaşılma olmuş olabilir, düzeltmek isterim. (…) AKM inşaatı çok uzun zamandır durmuş durumdaydı. Bizim isteklerimizle bir alakası yok. Tamamen Çankaya Belediyesi’nin kendi sıkıntılarıyla yaşanan bir durum. Biz sadece yeniden inşaata başlayabildikleri takdirde, söylediğimiz düzeltmeleri de yaptıkları zaman çok daha verimli bir salona kavuşacaklarını iletmiştik. Kültür merkezini bitirebilirlerse, tabii orada temsil yapmak isteriz, neden olmasın?” Genel Müdür Karahan’a “Tabii ki yazarım” dediğim düzeltme işte bu.

 

 

index

 

 

Kılıçdaroğlu 2 sene önce temelini atmıştı ama Çankaya’daki Kültür Merkezi inşaatı durdu kaldı!