Devlet Bahçeli: Menbic’te kontrol sağlanmalı

Devlet Bahçeli: Menbic’te kontrol sağlanmalı
29 Ağustos 2016 13:05

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Menbic’te kontrolün sağlanması gerektiğini söyleyen Bahçeli, Meral Akşener için, “MHP’nin gündemi devlettir ve millettir” dedi. Bahçeli, Saray’daki adli yıl açılışına da katılacağını açıkladı.

 

 

 

 

 

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 

– Fırat Kalkanı adı altında Cerablus’taki IŞİD unsurlarını temizlemek üzere operasyon başlatılmıştır.

 

– Kobani Afrin arasının terör örgütüne açılmasına hiç bir şekilde müsade edilmemelidir.

 

– ABD’nin PYD’yi aklama çalışması art niyetliliktir. ABD, PYD ve PKK’yı çok açık bir şekilde kullanmaktadır.

 

– FETÖ konusunda hala delil isteyen, 15 Temmuz konusunda ikircikli davranan ABD’nin PYD konusundaki tavrı da çarpık ve yanlıştır.

 

 

“MENBİC’İN KONTROLÜ SAĞLANMALI”

 

– ABD’nin gizli gündemi, Türkiye’yi kelepçeleyip Suriye’nin kuzeyinde fiili bir koridor yaratmaktadır. Bu anlamda Mare hattının PYD’ye geçmesi için sinsi bir hazırlık yapılmaktadır.

 

– Menbic’in kontrolü sağlanmalıdır. Bu operasyon riskli olmakla birlikte kaçınılmazdır.

 

– ABD’nin ortak düşman olarak IŞİD’i gösterip PYD’yi perdelemesi, FETÖ ile ilgili üç maymunu oynaması utanmazlıkdır. Türkiye’nin IŞİD’le doğrudan mücadelesi, vahşi örgütün eylemlerini daha da kışkırtacaktır.

 

 

“KORKARIM Kİ SÜREÇ DEVAM EDECEK…”

 

– Askeri harekat sürüyorken, PKK’nin Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırması, 11 polisimizi şehit etmesi müşterek faaliyetlerin sonucudur. Tüm terör örgütleri Türkiye’ye saldırmaktadır, korkarım ki bu süreç devam edecektir.

 

– MHP, TSK’nın başarılı olması, Türkiye’nin terörizimle savaşından alnın akıyla çıkması hususunda her türlü desteği verecek, hükümetin arkasında duracaktır. Türk milleti artık ayaktadır. Dileğimiz Cerablus operasyonunun terörizmin belini kırmak için fırsat olmasıdır.

 

– Anadolu’nun istilası, bağımsızlığın itlafı yeniden masadadır. Türk devletine yeni bir fetret devri dayatılmaktadır.

 

Kaynak: Cumhuriyet