Develi korteje yoğun ilgi

Develi korteje yoğun ilgi
28 Şubat 2015 17:05

Balıkesir’in Karesi İlçe Belediyesi’nin düzenlediği deve güreşleri şenliklerinde, renkli görüntüler ortaya çıktı. İlçe merkezinden geçen rengarenk süslenmiş deve korteji ilgiyle izlendi.

 

Etkinlikler için Zağnospaşa Camii önünde mehter gösterisi düzenlendi. Ayrıca fotoğraf sergisi açıldı, halk oyunları sergilendi. İlçe merkezinden geçen rengarenk süslenmiş develer ilgiyle izlendi. Bir çok vatandaş develeri fotoğraflamak, develerle fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarıştı. Sembolik yörük gelinini taşıyan deve huysuzlanınca korkulu anlar yaşandı.

 

Develerin Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bu kültürü bugünkü kuşaklara aktarmak için festival havasında bir etkinlik düzenledik. Bir zamanlar Milli Kuvvetler Caddesi’nden deve kervanları geçiyordu. Bizde bir kortej yapıp, yürüyelim istedik. Hem bu deve kervanını hem güreşleri geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Deve kervanına Başkan Yılmaz’la birlikte belediye meclis üyeleri, mehteran takımı, Yörükler, kepenek giymiş çobanlar, atlılar da katıldı. Paşacamii önünde başlayan kortej, Milli Kuvvetler caddesiyle sürüp Karesi Belediyesi önünde sona erdi.

 

Deve güreşleri yarın saat 10.00’da Yeni Sanayi Sitesi’nde 3’üncü Kapı’da oluşturulan alanda, mehter takımı ve halk oyunları gösterisiyle başlayacağı belirtildi. Deve güreşlerine ülke genelinden yaklaşık 145 deve katılacağı açıklandı. Sanatçı Mustafa Keser’in de etkinlik kapsamında konser vereceği kaydedildi.