O derneğe skandal izin!

O derneğe skandal izin!
15 Temmuz 2018 17:48

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayalhanem İlim Derneği’ne anaokullardan itibaren seminer düzenleme izni verdi. CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, derneğin ‘kadın dövmeyi meşru saydığını’ savunarak, “Bakanlık küçük çocuklarımızı bu derneğe emanet ederek suça ortak olmaktadır” dedi.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği’ne 2018-2019 eğitim öğretim yılında Türkiye genelindeki okullarda resmi ve özel okul öğrencilerine yönelik seminer ve konferans düzenlemesi için izin verdi. Ağbaba yaptığı açıklamada, MEB’in eğitimi dinselleştirmeye çalıştığını öne sürerek şunları söyledi:

 

EŞİMİ DÖVMELİ MİYİM?

 

 

“Bu derneğin sosyal medya hesaplarından; ‘Evlenirken Eşim Açıktı Örtünsün İstiyorum, Dövmeli Miyim? Sizce Erkeğe Huri Verilen Cennet’te Kadın Ne Alabilir? Eşi Cehennemlik Olan, Cennete Kiminle Evlenecek? Kadın Ve Erkek Arkadaş Olabilir Mi?’ gibi videolar bulunmaktadır. Bakanlık kadın dövmeyi meşru gösteren bir gruba küçük çocuklarımızı emanet ederek suça ortak olmaktadır.”

 

 

Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi de verdi. Ağbaba “Kendilerini ‘yazar, senarist, çizer’ gibi sıfatlarla tanıtan dernek çalışanları, seminer vermek için gerekli donanıma sahip midir? Derneğin desteklenmesindeki amaç nedir? Düzenleyecek seminerler için mali destek sağlamakta mıdır? Dernek tarafından yayınlanan ‘Kadınları Dövmek İçin 3 Sebep’ başlıklı video bakanlığınız tarafından incelenmiş midir? Bu derneğin ülke genelinde öğrencilere seminer vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorularını yöneltti…